| pisicuta2884 a întrebat:

Cine raspunde primul la intrebare primeste funda+ vot.Sunt clasa 5-a si trebuie sa citesc Ion Luca Caragiale. Imi spuneti va rog care sunt cele mai imporante momente si schite?

Răspuns Câştigător
| corolav a răspuns:

Toate sînt cele mai importante.
Că atunci cînd au fost create de Caragiale nu au fost gîndite pentru a fi material didactic la școlarii de clasa a V-a.
Ele au fost gîndite și scrise cu intenția de a face pe contemporanii lui, și urmașii acestora, că sînt plini de vicii și de „bube-n cap"și ar fi bine să tragă niște învățăminte.
Cît despre „Domnul Goe", vezi, ai grijă, ca să nu ajungi ca acesta! Mai ales că tu nu ai nici o mamiță, nici o mamițică și nici o m-am-mare, care să te ducă în voiaj cu un „Tren de plăcere".
În cel mai fercit caz doar să beneficiezi de un „Lanț al slăbiciunilor" după o oarece „Vizită".
Doar așa s-ar dovedi adevărta „Justiție" cînd e vorba de „Triumful talentului"

5 răspunsuri:
| QUM a răspuns:

Vizita si domnul goe sunt mai importante happybig grin decat restul

| pisicuta2884 explică:

Pentru ca primul raspuns nu ma ajuta, al 2-lea raspuns primeste funda + vot

| deea27andreea a răspuns:

Vizita
Domnul Goe
Bubico
Acestea sunt pentru clasa a V-a
Astept fundita!

| deea27andreea a răspuns:

Am uitat sa iti spun ca mai sunt si :
-Examenul anual
-Bacalaureat
-Un pedagog de scoala noua
Acestea sunt pentru clasa a V-a... am o sora tot clasa a V-a si astea sunt cele care trebuiesc citite de Ion Luca Caragiale pentru clasa a V-a.
Sper ca te-am ajutat!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună! Uite, ai aici povestite câteva schțe de I.L.Caragiale. Citește și vei înțelege mai bine când ai să citești textul întreg al schițelor. http://www.lecturirecenzate.ro/lecturi-povestite/schite/