Garnisite cu mirodenii, zahăr brun, miere, lapte sau frişcă, băuturile noastre fierbinţi reuşesc să conţină o adevărată istorie a gusturilor şi capriciilor europene.
Călători precum Marco Polo şi Cristofor Columb au adus pe bătrânul continent nu numai o altă imagine a lumii, ci şi gusturi şi maniere noi. Începând cu secolul al XVI-lea, ceaiul, ciocolata şi cafeaua pătrund printre curiozităţile şi deliciile europene.
Degustate în cadrul unor adevărate ritualuri sociale sau în momentele de intimitate (toaleta), aceste băuturi sunt asociate şi diverselor teorii medicale. Tot de istoria lor este legată şi apariţia primelor cafenele în Franţa domnului Voltaire. Servite în timpul discuţiilor de după masă sau a reuniunilor de tipul five o’clock, ele intră treptat în sfera tabieturilor, originea lor trece într-un plan secund, fiind adaptate tradiţiilor şi gusturilor europene.
Astfel că, dacă ești curios și vrei să descoperi drumul parcurs de asemenea delicatese, poți câștiga o invitație la acest atelier, unde te poți delecta cu o lume a aromelor de tot felul. Lasă-ne mai jos un răspuns la întrebarea Care e delicatesa ta preferată? și invitația poate fi a ta prin tragere la sorți. Concursul se încheie pe 11 iunie.
Bună TPU! "Delicatesa" mea preferată lichidă este cafeaua de la Dunkin. De fiecare dată când merg in Amsterdam îmi iau 5-6 pungi mari. Este foarte gustoasa!
Delicatesa mea preferata este ciocolata Lindt, din Anglia, cea cu mentă sau cea cu alune.
Salutare dragi Admini TPU, eu am mai multe delicatese pe care as vrea sa vi le spun, uitati:
1) Cartofii pai care se vand la MacDonnalds
2) Pizza cu salam si cascaval care la fel este la restaurante si in alte parti
3) Nagheti cu Ketchup
4) Limonada cu lamaie cau cu lime
5) Coctail cu banane sau capsuni
6) Sandwich cu salam si cu carne si cu cascaval
Si mai multe delicatese pe care le puteti gasi la Macdonalds sau chiar in alte restaurante din Moldova sau Romania.
O zi buna
Königsberger Klopse
Currywurst
Sauerkraut
Weißwurst
Braten – klassisches Sonntagsessen...
Rouladen
Grünkohl
Maultaschen
Delicatesa mea preferata face parte din cuisine-ul frantuzesc, si se gaseste exclusiv la toate restaurantele Michelin din tara.
Se numeste "Ciorbé au burtà"; se serveste cu smantana si ardei iuti.
Tot din aceasta categorie fac parte "Micïï", o specialitate facuta la gratar, pe carbuni de fag. Se poate servi impreuna cu mustar Dijon premium traditional, specific zonei Burgundia si baguétte traditionél lông. Nu se compara cu nimic!
M-ar interesa mai mult tabieturile decat delicatesele.
Dar ca sa raspund la intrebare, o cafea din gama Mocca cu o prajitura alaturi.
Duduc întreabă: