| snnd234 a întrebat:

Citeam anii trecuti pe internet despre culturi antice, si gasisem pe wikipedia o lista de dati babyloniene care incepea cu "anul 1 geneza" nu-mi prea amintesc ce era, am cautat pe wikipedia despre babylonia/mesopotamia insa nu gasesc lista. Stie cineva ce era? Exista lista aia, o deliram eu? Calendar? Religie? Timeline, chronologie ce? Am cautat si pe google si nu gasesc...

2 răspunsuri:
| MeForeverAlone a răspuns:

Ana Maria, te rog frumos să mă ierți, dar nu e așa cum spui. Geneza e începutul începuturilor. Nu e vorba acolo despre nașterea Lui Isus Hristos, ci despre facerea omului.
Babilonii sunt oameni care au trăit mult mult în trecut și care au fost foarte puternici. Are legătură cu religia. Dacă te interesează, caută în Biblie la cartea lui Daniel. Poate o să găsești ceea ce cauți. Dar oricum, în anul 1 geneza nu are cum să fie pentru că în anul 1 geneza abia existau câteva triburi de oameni, având în vedere că în geneza se vorbește despre facerea omului happy

| Maria_Anna_1995_iwQS a răspuns:

Anul 1 geneza, ma gandesc ca se refera la primul an in religie adica cand s-a nascut Iisus Hristos... eu asa imi aduc aminte din generala/liceu. Daca cauti anul 1 geneza definitie/ce inseamna nu iti da nimic?