Fundaţia Calea Victoriei te invită pe 7 octombrie, ora 19.00, la un concert călătorie între Orient şi Occident, ce va avea loc în Sala de Spectacole a Cercului Militar Național.
Evenimentul marchează închiderea proiectului Laboratorul Schimbării și e o ocazie rară de a asculta live muzică veche și muzică etnică.
Intrarea este liberă și se face pe bază de înscriere la contact@victoriei.ro . Concertul este un dialog muzical între trupa Battements de l’orient și Orchestra Matias. Instrumentiştii recuperează şi reinterpretează trecutul muzical a numeroase ţări şi curente muzicale și oferă publicului ocazia să observe cum pot fuziona, în armonie, culturi diferite.
Battement de l’orient este un proiect muzical nou care aduce laolaltă artiști cu un background profesional solid atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Instrumentiştii Feras Sarmini (vioară, politiki lyra), Noma Shkeir (oud), Cosmo (percuţie), Ioana Bălaşa (flaut) şi Sian Brie (saz baglama) aduc în prezent muzica instrumentală compusă de Dimitrie Cantemir, la care adaugă influenţe din Ţările Orientului. Muzica de secol XVI-XX pe care cei cinci artiști o interpretează deschide Porţile Orientului cu ritmuri atemporale de folclor oriental şi muzică veche de sorginte europeană.
Orchestra Matias a apărut în urma eforturilor lui Ion Mihai şi ale Doiniţei Mihai de a răspunde nevoilor educaţionale şi sociale ale unor copii care provin din zone defavorizate. Programul muzical este ghidat de Anca Sîrbu (îndrumător de orchestră) şi Iancu Constantin (profesor de vioară) şi cuprinde un repertoriu clasic internaţional şi de muzică romani. Centrul de zi Matias din Jilava sprijină mobilizarea copiilor în activităţi educative prin implicarea acestora în numeroase concerte şi concursuri.
În acest concert fuzionează măiestria unor muzicieni de etnii şi naţionalităţi diferite, lucru care oferă disciplinei şi profesionalismului academic șansa să exploreze noi teritorii. Evenimentul este o experienţă profundă care răspunde rezultatelor proiectului Laboratorul schimbării prin apropiere culturală, eliminarea discriminării, susţinerea dialogului intercultural şi acomodarea migranţilor şi refugiaţilor în România.
Programul cuprinde lucrări de Leo Delibles, W. A. Mozart, Luigi Boccherini, Matvey Blanter, Ali Ufki, Ğazı II Giray, Dimitrie Cantemir, Tanburi Isak Efendi, Sokratis Sinopoulus, Poyrez Nuri Halil ș.a.
Parteneri: Asociaţia ActivRandom, Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi, Cercul Militar Naţional şi Asociaţia Matias
Proiectul Laboratorul schimbării este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.
Evenimente care nu sunt exclusiv în București există? Un Iași, un Brașov, un Cluj, o Timișoară, o Constanță?
Toate sunt în bucharest! Nici în Maramureșul meu nu e nici jumate
Nu din păcate toate sunt în București.
Uite, ca sa va iert ca nu pot ajunge, imi puteti da niste monede TPU sa imi iau si eu ceva de casa noua
anonim_4396 întreabă:
Duduc întreabă: