Concurs - Descoperă Constanţa: de la cetatea antică la elegantul oraş de la Marea Neagră

Concurs - Descoperă Constanţa: de la cetatea antică la elegantul oraş de la Marea Neagră

Chiar dacă e o perioadă în care nu mai putem călători la fel de mult ca înainte, prietenii de la Fundația Calea Victoriei vin în ajutorul nostru pentru a ne potoli, măcar puțin, dorul de călătorii.

Așadar, vă invit la un nou concurs în care puteți câștiga o invitație la turul ghidat online Descoperă Constanţa: de la cetatea antică la elegantul oraş de la Marea Neagră.

Se vor putea explora sinagogi, moschei sau catedrale creştine, toate integrate perfect în peisajul cultural şi social al oraşului Constanţa. Cazinoul din Constanţa, una dintre cele mai interesante clădiri Art Nouveau din ţară, o clădire de patrimoniu care îşi recapătă încet, încet strălucirea de odinioară.

Muzeele din Constanţa care adăpostesc adevărate comori naţionale – Muzeul de Istorie şi Arheologie, Muzeul Marinei, Muzeul de artă sau Muzeul Ion Jalea sunt doar cateva exemple.

Constanţa este unul dintre cele mai vechi oraşe din România. Vorbim despre un oraş antic a cărui istorie se leagă de colonia grecească Tomis de la Marea Neagra, cu o influenţă romană semnificativă.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, înscrie-te la concurs printr-un comentariu cu ce ai vrea să afli din acest tur ghidat. Poți răspunde până pe 18 aprilie, după care câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți.

Succes! 

 

Câștigatorul e clowder0012nxk

28 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

As vrea sa aflu istoria orașului. Cred ca se pot afla multe, și lucruri frumoase, căci orice istorie oferă astfel de lucruri.

| sabin89 a răspuns:

Acum, pasul următor, cel mai firesc, ar fi să vindem portul Constanţa...

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Alaturi de o femeie frumoasă

| Werrich a răspuns:

Constanța a fost fondat în secolul VII î.Hr. ca Tomis. În cetatea Tomis s-a exilat și poetul roman Ovidius Publius Naso.

| Iote a răspuns:

Wow! As vrea sa descopar Constanta per pedes, nu online.
Am fost candva o zi in Constanta doar ca sa vad orasul. Nu am fost la plaja. Dar inca as vrea sa mai merg sa-l mai descopar. Sigur nu am vazut totul. Dar cum spuneam, sa fiu acolo fizic.

| Elena9328 a răspuns:

Aș vrea să le aflu' pe toate. Din cauza problemelor financiare nu am mai avut ocazia să vizitez ceea ce iubesc.

| Mirel4412 a răspuns:

As vrea sa particip in acest tur deoarece mi se par foarte interesante lucrurile noi
Lasand introducerea de clasa a 5-a la o parte, sper sa castig si sa vizitez locul, fie random.org cu mine?

| Meme10Meme a răspuns:

As vrea sa vizitez cazinoul.

| DarthNiger a răspuns:

Acum nu vreau sa jignesc un oras intreg fiindca nu e intentia mea, dar Constanta e orice altceva decat elegant, in afara de cateva atractii turistice cu adevarat impresionante si plaje, este un oras tipic comunist, foarte slab dezvoltat tinand cont ca e un oras port la Mare Neagra ceea ce ar trebui sa aduca mult profit orasului, se vede din avion ca e foarte prost administrat si mai ales e plin de asa zisi interlopi si clanuri de rromi care se taie cu sabiile intre ei cand le vine chef.
Prima oara cand am vizitat Constanta, am auzit multe povesti despre cat de frumos este orasul si portul, si ca e o placere sa il vizitezi, dar realitatea e cu totul alta, nu e nicidecum se spune, doar un oras plin de blocuri comuniste vechi, daramate, cu multe strazi prost construite si mai ales gunoaie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Canalul Dunare Marea Neagra. Ma preocupa foarte mult vietile celor care au suferit nedreptati!

"Acest cumplit Danubiu care varsa, pe trei guri apa si pe-a patra sange"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Constanța e multe lucruri, dar nu elegant. Are giratorii frumoase. În rest e țara cotoarelor de porumb și hamsiilor expirate. Și desigur a mirosului de sare și alge la ora 5 când ai ochii umflați.

Cine merge la Mamaia nu are drept să comenteze. Fac parte din masonerie.

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Hai, nu fii rău! Constanța e mai mult decat ce ai spus tu aici despre ea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As vrea sa aflu de ce în perioada de sezon costa mai mult decât la bulgari, de ce sunt alge care put, de ce sunt plaje neîngrijite, de ce mâncarea costa mult și este ținută în condiții anormale, cu muște de jur-împrejur și alte insecte. De ce anul trecut în plină pandemie nu s-a respectat nici o măsură de distanțare socială, de ce nu sunt amendați oamenii care lasă în urma lor munți de gunoaie. Ar fi multe întrebări de pus.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aș dori să aflu cât mai multe din fiecare domeniu, într-un traseu de încredere, cu cele mai calificate și optimiste persoane.

| NunuNini a răspuns:

Apropo de dorintele de mai sus de a vedea Cazinoul. De care stiu ca este in renovare. As vrea sa vad niste inregistrari din interiorul său dinainte de a fi distrus. Chiar mai vechi si cu aspectul autentic.
Presupun ca la renovare se va practica acelasi prost obicei: arhitectii isi vor pune amprenta si vor face modificari in viziunea proprie. Nu ar fi nici primul si nici singurul caz.

| liliana77any a răspuns:

As dori sa sa vizitez Cazinoul din Constanta, nu am fost niciodata acolo. Mi-as dori foarte mult sa il vad.

| aDEeLAa a răspuns:

Nu am vazut niciodata o moshee, vreau sa vad si Muzeul Marinei. Suna curios ce prezentati aici.

| NunuNini a răspuns (pentru aDEeLAa):

Da, Moscheea mare (sau Carol, dupa numele celui la a carui initiativa a fost ridicata), merita vazuta. Am vazut-o, am urcat in minaret.
https://www.google.ro/......90t/data=! 3m8! 1e2! 3m6! 1sAF1QipNNUgMokhW0ZnWg8mcP8GIWY2ebe8Zb_EhpLIR7! 2e10! 3e12! 6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipNNUgMokhW0ZnWg8mcP8GIWY2ebe8Zb_EhpLIR7%3Dw203-h270-k-no! 7i3120! 8i4160! 4m5! 3m4! 1s0x40bae528989ce42b:0xee1d86727cdf0ce7! 8m2! 3d44. 1732908! 4d28. 6597379? hl=ro

| Werrich a răspuns (pentru aDEeLAa):

Buna seara, în orașul dvs nu sunt moschei sau geamii?

| Vântulalb a răspuns (pentru Werrich):

Nu toate orasele au. Se gasesc doar in zona cu populatie musulmana. Cu preponderenta in Dobrogea.

| aDEeLAa a răspuns (pentru Werrich):

Nu.

| tup3u a răspuns:

Delfinariu,cazinoul,stadionul Viitorului și o fugă până-n Vamă, cam astea mi-au mai rămas de făcut în orașul de la malul mării unde merg vară de vară.

| AlexIonut121212 a răspuns:

Suna frumos!

| clowder0012nxk a răspuns:

As vrea sa aflu istoria orasului si a amplasarii cazinoului fix pe faleza mării. De asemenea, care e povestea din spatele numelui "Constanța" si as vrea sa mai aflu despre personalitățile orasului: scriitori, domnitori, actori, luptători și viteji si despre luptele purtate in acest oras acum multi ani.

| Werrich a răspuns (pentru clowder0012nxk):

Constanța:
Fondarea secolul VII î.Hr. ca Tomis
Numit după Flavia Iulia Constantia. Flavia Julia Constantia a fost fiica împăratului roman Constanțiu Clorus și a celei de-a doua soții a sa, Flavia Maximiana Theodora. În 313, împăratul Constantin cel Mare, care era jumătatea fratelui lui Constantia, a dat-o în căsătorie cu co-împăratul său Licinius, cu ocazia întâlnirii lor în Mediolanum.


Personalitati:
- Jeni Acterian, regizoare
- Simona Amânar, gimnastă română, multiplă campioană olimpică și mondială, cetățean de onoare al Constanței
- Ion Bănescu, primar al Constanței. Lui i se datorează înființarea în 1878 a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie
- Jean Constantin, actor, cetățean de onoare al Constanței
- Oleg Danovski, coregraf de talie mondială, cetățean de onoare al Constanței
- Nicolae Georgescu-Roegen, matematician și economist, întemeietor al bioeconomiei.
- Ștefan Glăvan, senator, deputat, ambasador
- Gheorghe Hagi, fost fotbalist, cetățean de onoare al Constanței
- Simona Halep, jucătoare de tenis
Vasile Moldoveanu, tenor
- Andrei Pavel, jucător de tenis
- Alexandru Pesamosca, doctor chirurg, supranumit „îngerul copiilor"
- Cătălina Ponor, gimnastă, multiplă campioană olimpică și mondială
- Daniela Nicoleta Sofronie, gimnastă română de talie mondială, laureată cu aur și respectiv argint olimpic la Atena 2004. Cetățean de onoare al capitalei elene, Atena și al municipiului Deva.
- Alexandra Stan, cântăreață
- Sebastian Stan, actor: a jucat în seria Avengers a Marvel.
- Harry Tavitian, muzician, cetățean de onoare al Constanței
- Horia Tecău, jucător de tenis

| marianaiosif a răspuns:

Povestea cazinoului.

| adelinaboiangiu a răspuns:

Doresc sa aflu mai multe informatii despre cultura diverselor etnii din Constanta si modul absolut fantastic in care acestea se intrepatrund

| Werrich a răspuns (pentru adelinaboiangiu):

Un site despre patrimoniul etnicilor din Dobrogea
https://constantamultietnica.ro/

Broșură despre etniile din Dobrogea
https://www.google.com/......https?/url

Întrebări similare