| alinochka a întrebat:

Cpunete-mi ceva informatii despre capsuna

Răspuns Câştigător
| DoctorChucky a răspuns:

Capsunile sunt unele dintre cele mai bune si mai sanatoase fructe, iar continutul foarte bogat in antioxidanti le face cu adevarat pretioase.

In circa 150 de grame de capsuni se afla 140% din doza zilnica de vitamina C, 10% din necesarul de vitamine din grupul B, dar si o doza importanta de vitamina K, scrie WH Food. La acestea se adauga minerale: molibden, potasiu, fier, magneziu, cupru si fibre foarte solubile.

Capsunile au o valoare calorica foarte mica. In plus, 150 de grame de capsuni au circa 40 de calorii. In aceste conditii, cura de capsuni este echivalentul unui tratament care revitalizeaza intreg sistemul cardiovascular.

Capsunile tonifica muschiul cardiac, purifica si improspateaza sangele, regleaza si completeaza rezervele de fier din organism. Despre capsuni de mai poate spune ca echilibreaza nivelul glicemiei din sange, iar antioxidantii foarte puternici pe care acestea ii contin au capacitatea de a distruge si combate aparitia celulelor canceroase.

Indemnul nostru este consumati cat mai multe capsuni, pentru ca sunt o adevarata binefacere pentru organism.

6 răspunsuri:
| AlinaOneDirection a răspuns:

Fragaria este un gen de plante cu flori din familia Rosaceae, numite comun căpșuni din cauza fructelor lor comestibile. Există peste 20 de specii și numeroși hibrizi. Cele mai cunoscute căpșuni sunt căpșunul de grădină (Fragaria ×ananassa).
Ele cresc în solurile fertile și de obicei se recoltează mai multe la un loc.
Căpșunile de culoare roz sunt foarte rare, dar câteva exemplare au fost raportate in județul Cluj.
Capsunul, planta din care cresc capsunele, are TULPINA aeriana, FRUNZA ovala, cu margine zimtata, penat compusa. Are fructul fals, format din ingrosarea receptaculului floral. Are culoarea rosie si este carnos, parfumat si foarte gustos, dulce.

| Sadop a răspuns:

- rosie.
-gustoasa.
- se cultiva in sere si gradini.
- cresc prin iunie.
Si cam atat stiu eu despre capsuna happy

| dragon88denis a răspuns:

E rosie si nu are gust de ceapa.

Întrebări similare