Otilia confunda dragostea de tata, frate cu cea de iubit... ea avea nevoie de protectie financiara iar Felix nu prea putea sa ii asigure asta ... oricum nu mi-a placut finalul.Asta demonstreaza ca femeile sunt materialiste de mult
Ooff... mi-au mancat sufletul astia doi. Niste rame care habar n-aveau ce vor. Incolori, inodori si insipizi.
Singurul personaj adevarat din tot romanul mi se pare Stanica Ratiu. E un dulce.
Uzzi, dar de unde ai dedus ca l-a iubit? Se amuza si fata; tanara, frumoasa (ma rog, in comparatie cu restul fetelor din peisaj), ravnita, s-a jucat cu mintea copilului. Mai ales dupa final trebuia sa iti dai seama ca altceva, nu dragostea, o motiva pe ea, altfel nu ar fi ramas cu un mos impotent, dar putred de bogat. Pe care ulterior l-a parasit pentru altul. In ce priveste intrebarea, cred ca felix a fost un fraier. Daca tot nu avea sa ramana cu fata, macar o noapte putea sa profite si el si sa se aleaga cu ceva. Ca in rest, doar teasingul era de Otilia.
HepHap, esti criminal
Sigur vroia numai dragoste? Eu ma gandesc si la alte lucruri
Nu. Felix era prea preocupat de cum sa ajunga celebru sa-i poate darui Otiliei tot ce Pascalopol ii oferea. Se cufunda in lecturi, si iubitile curtezanei, incat nu a realizat ce isi doreste Otilia. Oricum cred ca e prea mult zis ca Otilia vroia sa faca dragoste. Era intima cu Felix dar nu mi-a dat impresia asta
Felix era cam copilas... el nu avea ca noi... redtube... serios... el credea multe... dar otilia daca la iubit asa de mult de ce la parasit (asta nu inteleg, daca il iubesti esti alaturi de el)...
Cine e felix si cine e otilia, nu-i cunosc nu stiu daca dorea sa faca dragoste.
Daca eu nu stiu cine sunt aceste personaje, de ce imi puneti,, stupid''. care mi-ati pus stupid suntezti mai stupizi ca mine. stiti de ce? eu nu ma aflu in Romania si nu stiu ce filme se urmaresc, mi-am dat seama ca e vorba de un film dar nu stiu cine sunt otilia si felix. si in ce film joaca. stupido.
Eu cred ca a fost constient de ceea ce vroia Otilia.
Dar pentru ca ea i-a facut dovada asta de dragoste, probabil si el a vrut sa ii dea o dovada de dragoste, cred.
Orcum frumos romanul, Enigma Otiliei.
FELIX nici macar nu stia ce vrea otilia pentru ca faptele ei il duceau in eroare. Cred ca i se parea prea inocenta pentru asa ceva desi stia sa cocheteze...
Ady03 întreabă: