E un pictor spaniol, naturalizat in Franta, dupa ce a venit la putere in Spania generalul Franco care era fascist.
A avut mai multe etape de-a lungul vietii(in pictura lui ) : a fost destul de aproape de impresionism, apoi a trecut la cubism, in final la un expresionism abstract.
Pablo Picasso a fost un mare pictor italian care s-a remarcat prin alta sa extravaganda. Pintre lucrarile lui se numara multe tablouri Popard(sunt acele tablouri din care nu intelegi m-ai nimic)Nascut la Florenta in sec 18(cred) dintr-o familie de negustori acesta a invatat pictura de la un pictor local din oras.A murit la 71 de ani. Sper ca te-am ajutat, ti-am spus te stiam si sper ca te-am ajutat. Funda?
Pai dupa ce am gasit eu...era spaniol, nascut la Malaga, a invatat pictura de la tatal lui si a murit la 90 si ceva de ani. Eu nu am gasit cu ce se ocupa..Sorry
Aproape bine, cu cateva mici erori...
A fost spaniol, nu italian. S-a nascut in Malaga, nu in Florenta, in 1881, nu in secolul 18. Tatal era pictor, nu negustor. A murit la 91 de ani, nu la 71.
Cat despre tablourile "popard", cred ca te afli de asemenea in eroare. Poate ai vrut sa spui "pop-art", dar Picasso a initiat miscarea cubista, nu a avut treaba cu pop-art-ul (miscare aparuta in anii 1950, ai carei exponenti sunt Andy Warhol, Richard Hamilton, etc)...
Una peste alta, nu ai ajutat omul cu absolut nimic.
Simbol al secolului XX, marele artist Pablo Picasso a fost pictor, sculptor, ceramist si gravor. Venit in Franta la inceputul secolului, a devenit liderul miscarii cubiste impreuna cu prietenul sau, Georges Braque. Inzestrat cu o sete exceptionala de creativitate, a incercat toate miscarile artistice ale secolului XX: suprarealismul, expresionismul si neo-clasicismul, pentru a deveni unul dintre maestrii de necontestat ai artei moderne.
Andrei_9613 întreabă:
CiocoLocko întreabă: