Prin acceptarea a ceea ce esti, indiferent de ce zice lumea din jurul tau si in primul rand nu mai judeca lumea. Accepta-te si nu te mai gandi la tine, schimba-ti perspectiva gandirii..nu te lasa influentat de gandurile de injosire pe care le ai tu asupra ta, sau de mandrie.
Fii curajos/oasa, incearca sa te maturizezi si mai mult si invata sa dai replici si sa te adaptezi la mediul ce te inconjoara
Incepe sa vorbesti cu cineva pe placul tau si continua sa comunici.
De cele mai multe ori, timiditatea apare atunci cand ne aflam in preajma unor persoane pe care nu le cunoastem si se manifesta sub forma unui sentiment de neliniste, a unei lipse de confort. Poate sa fie si ceva genetic sau in urma unei traume suferite.Incearca sa socializezi mai mult, sa ai o stima de sine mai crescuta si nu uita "Viata nu e o problema care trebuie rezolvata, ci un mister care trebuie trait"!
Hmm. nu cred ca exista un raspuns pentru asa ceva. Timiditatea se diminuează odata cu cresterea in vârstă, dar de scapat complet nu cred ca se va putea vreodată. Daca esti o persoana timidă, vei ramane mereu asa. Cum am mai spus pe masura ce cresti si te maturizezi timiditatea inca va exista dar nu va mai fi o problema.