Baza unei limbi straine nu ti-o face nicio aplicatie, carte, filmulete pe Youtube etc. cum ti-o face un profesor. MAcar cateva ore ia in particular cu profesorul si dupa poti continua tu particular sa te dezvolti prin toate metodele astea de se aud stanga-dreapta.
O limba straina se invata pas cu pas. Se incepe cu niste cuvinte uzuale, care sunt folosite foarte des in vorbire / scriere. De exemplu, cele din conversatia zilnica. Apoi pui mana pe un dictionar si iti imbogatesti vocabularul. Asculti oameni vorbind sau te uiti la filme si retii treptat cum se pronunta.
In prezent, exista aplicatii foarte utile, interactive, care usureaza efortul studierii unei limbi straine necunoscute (Duolingo). Nu te grabi sa le inveti pe toate repede, pentru ca nu vei reusi. Sau vei risca sa te plictisesti si sa renunti.
Am inceput sa invat engleza din relfex fara sa-mi dau seama jucand jocuri si vazand filme in engleza, pe masura mi-am dat seama ca e o limba faina si zilnic invat circa 5 cuvinte noi, uneori o lectie de gramatica, etc.
Nevoia este mama învățăturii, daca esti între acei oameni si nu le stii limba dar ai nevoie sa comunici cu ei, ehe sa vezi ce repede înveți!
Am început cu site-ul Duolingo. Este gratuit, e și aplicație pentru. telefon, și pe web, pentru foarte multe limbi.
M-am uitat la lecții pe Youtube, am citit cărți în limba respectivă, traducând cuvintele necunoscute.
Am studiat puțin și gramatica
Am vorbit cu alte persoane în această limbă
M-am uitat la filme în această limbă
Sper că te-am ajutat
LisaJulie întreabă: