| 13 a întrebat:

Cum credeti ca am putea, impreuna ca un colectiv, sa inlaturam incultura care s-a stabilit de-alungul anilor in Romania? In fond, o sa am si eu copii, si nu vreau sa creasca avand ca model o persoana inculta.

Răspuns Câştigător
| king4aday a răspuns:

Daca e sa-ti raspund fiind realist, n-ai cum sa faci asta. Istoria a dovedit din plin, ca prostimea e haita care castiga tot timpul.
Cateva solutii:
1. Schimbari majore in invatamant. Profesorii, invatatorii sa fie analizati inainte de angajare din toate punctele de vedere. Atat psihic, cat si profesional.
2. Media - majoritatea se holbeaza zi si noapte la tembelizor. Show-urile fara sens, emisiunile sub orice critica, ziaristi fara deontologie profesionala, o lume fara modele de urmat.
3. Parintii - nu degeaba se vorbeste de cei 7 ani de acasa. Trebuiesc programe pentru parinti, cum sunt si in strainatate, pentru ca la noi e nevoie sa invete si ei. Din pacate nu prea au timp, pentru ca cei mai multi traiesc cu grija zilei de maine. Stressul face victime zilnic.
4. Programe pentru copii - excursii si fel si fel de programe in care sa invete inca de mic, sa respecte natura, sa-i placa sa citeasca sau sa se informeze, sa-si respecte semenii. Copilul trebuie ocupat mai tot timpul, altfel din curiozitate naturala ajunge sa faca aiureli.
5. Schimbare politica totala - toate partidele si-au aratat incapabilitatea de a conduce o tara. Trebuie o noua generatie cu un aer proaspat si o gandire mai larga. Altfel o sa ne scaldam tot timpul in scandaluri si asta o sa devina model pentru cei mici, viitorii politicieni.
Solutii sunt, dar atat de drastice, incat eu nu vad sanse...

5 răspunsuri:
| 13 explică:

Stiu ca nu toata lumea e inculta, nici nu am insinuat asa ceva.Dar acum 10 ani era altceva. Acuma tie rusine sa dai raspunsu corect la ore penrtru ca se intorc colegii la tine si zic( daaaa tocilarule, trebuie sa te bagi tu in seama) sau ( ca taci odatata ce te tot bagi in discutii). nu mai poti conversa cu un profesor din cazza colegilor.si pe zi ce trece din ce in ce mai multi oamnei care mai demult erau interesati de educatie acum sunt doar niste consumatori de muzica si moda comerciala.

| antonG a răspuns:

Inainte de a face schimbarile sugerate de king4aday, trebuie sa fiti formatori de opinie.

| ArcAnna a răspuns:

Tu vei fi modelul copiilor tai.deci ii poti educa asa cum iti doresti sa ajunga.cat despre cei din jur, ii explici ce ar trebui sa inteleaga din ce se petrece.ii arati ce este bine si ce poate face pentru a se feri de oamenii ce ii pot distruge viata.cat despre prima problema s'ar putea face cateva lucruri:
1.dat jos guvernul
2.noi reguli in scoli - organizarea materiei altfel
- programa de invatamant schimbata astfel incat toti sa aiba acces la invatamant
- sa li se permita elevilor sa vina cum isi doresc imbracati atata timp cat nu isi ranesc colegii(gen fara lucruri ascutite la ei) insa sa se pastreze o tinuta decenta obligatorie
3.introducerea unor cursuri despre protectie - facand referire si la droguri,bautura, persoane ce po profita de pe urma lor, persoane care vor sa ii atraga in diverse lucruri gen prostitutie jocuri de noroc sau lucruri riscante de genul furtului unor lucruri chiar si din amuzament nu doar a'l inceperii vietii sexuale foarte devreme
4. absolut toti ar trebui sa fie educati prin intermediul internetului, al televizorului (dat fiind ca foarte multi se uita) cu programe zilnice despre cate un subiect.deoarece oamenii se uita la tot felul de prostii, ajung sa gandeasca asemeni acelora la care se uita.propun sa le fie prezentate reportaje si programe legate de orice de la istorie, arhitectura, muzica rock(despre care toti stiu ceva dar stiu eronat) pana la prezentarea unor calatorii si discutii legate de filozofiile de viata ale unor persoane
5.interzicerea programelor cu caracter irelevant.educare copiilor,in sensul evitarii acestor programe ce nu fac altceva decat a le distruga mintea, comportamentul, in cele din urma facand din ei niste robotei ce se supun sistemului
6.nefiltrarea intormatiilor difuzate.informatiile sa fie 100% reale, deoarece observi ca multi iau ce li se spune de bun iar apoi se trezesc inselati sau mintiti

| DrumuriFictive a răspuns:

Nu cauti unde trebuie.Mai sunt si oameni invatati si educati in Romania; tine de tine sa ai grija unde te strecori si unde iti strecori copiii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru mine de cand mi-am gasit preotul duhovnic m-a ajutat foarte mult si mi-a crescut si interesul pentru carte acum nu stiu dar cred ca trebuie mers si pe la biserica sper ca n-am ofensat pe nimeni straight face