Concret:
-pe cei care danseaza,muzica ii ajuta sa se exprime,sa-si descopere abilitatile,sa se concentreze.
-pe cei aflati intr-un magazin, o muzica rapida ii agita si-i determina sa ia decizii pripite, drept urmare se hotarasc sa cumpere impulsiv mai mult decat trebuie.Deci muzica ajuta patronii.
-pe cei aflati intr-un cabinet stomatologic sau medical, muzica ii linisteste si le induce o stare de relaxare.Deci muzica ajuta atat pe doctor,care-si va face treaba nestingherit,cat si pe pacient,pana la un punct.
-pe cei aflati intr-un restaurant,muzica aia de se aude lin ii determina sa creada ca sunt satisfacuti si relaxati,drept urmare vor trece peste micile imperfectiuni ale meniului si vor considera localul unul bun.
-pe cei aflati in suferinta fizica ori psihica,dezechilibrati,o muzica aleasa cu cap ii va ajuta sa-si descatuseze emotiile,trairile,eliberandu-i,alinandu-i.
-pe cei care comercializeaza produsele muzicienilor,muzica ii ajuta in felul in care acestia au devenit multimilionari.
-pe cei care se uita la o scena de razboi intr-un film, muzica ii sprijina teribil, asa incat un platou cu cateva zeci de figuranti obositi sa para un camp glorios de lupta cu mii de soldati iar o scena in care 2 actori stau pe acoperis si-si balangane picioarele sa para de de un romantism profund.
Pentru ca muzica este emotie.Impuls.Suport pentru mesaje.
La inceputul vietii noastre, anumite zgomote ne-au influentat chiar inainte sa putem deschide ochii.Un bebe sanatos,inainte de a putea vedea bine, inainte de vorbi, are ca preocupare principala sunetele.De aia muzica reuseste prin cateva note sa ne dea fiori sau
sa ne dea de gandit, avem exercitiul ei si patrunde in noi pana in locurile in care s-au ascuns cele mai tulburatoare stari, idei.
Episodul 2
Muzica ii ajuta pe oameni si asa:
Cantareti necunoscuti,din aia de canta pe strada,fara scoala,unii fara dinti, altii fara vedere, oameni saraci din toate colturile Pamantului pot canta atat de personal si noi din partea asta a lumii ii putem intelege deplin.Nu-i fabulos ca muzica nu tine cont de limba? de paralele din buzunar? de paduchii din barba?
Muzica stie sa "stand by me" si asta inseamna mult!
http://vimeo.com/2539741
Muzica inseamna regasire, refugiu, bucurie, triste, extaz, speranta...arta. Ce poate fi mai de ajutor decat atat?
Http://www.youtube.com/watch?v=VcbU2cj3Acg&feature=related
Bună!
Nu pe toți îi ajută,te face să te simți bine,viața mea e muzica,nu pot trăii fără ea,ea e super frumoasă și cred că tuturor le place,manele,pop,rock,house,populară,nu contează și aia e tot muzică,pe mine mă ajută enorm,când o ascult mă simt mai bine,uit de toate și mă prefac că eu sunt cea care o cântă, e ceva magic(la figurat), baftă!
JohnnyCIC întreabă:
alexandra_6688 întreabă: