Arta. e parte, o "fărâmătură" din launtrul nostru, "acel ceva" din interiorul nostru prin care ne macinam toata existenta noastra si o supunem la fericire sau suferinta, adica sufletul nostru. Arta fotografica poate exprima o parte, cea blanda, chipul si anume exteriorul nostru! puritatea privirii prin intermediul ochilor, ei sunt exteriorizati strans legat de suflet! nu pot minti, privirea noastra nu inseala. Deci, se poate spune ca putem transmite anumite: stari, suspine. dar nu sufletul! el nu poate fi servit pe o tava! nu este explicabil si nici vizibil de noi insine! prin el simtim, traim. Cuvintele sunt de prisos de multe ori, nu toti isi pot exprima exact ceea ce gandesc prin cuvinte. E grea exprimarea, stiu, trebuie sa invatam sa ne exterioriza cumva, altfel sufletul nostru nu va fi expus niciodata la viata, nu-i putem simti frumusetea, semnificatia sa, daca nu putem sa ne exprimam! Rostul cuvintelor ne face minunata viata, sufletul ni-l mareste, cu totii avem un suflet mare, trebuie doar descoperit. Si, intr-o mica parte arta ne poate exterioriza "sufletul" printr-o nuanta din privirea noastra, sinceritate, cu o fotografie! cuvintele, nu putem sti niciodata daca sunt cele gandite, sau cele interesate, dintr-un avantaj sau nu! Omul este nespus de inselator chiar si cu ratiunea sa, dar cu sufletul niciodata nu va putea fi, pentru ca este un Dar Ceresc! ceva nemeritat, dar totusi menit! pot sa-ti spun doar, nu lasa judecata ta plina de "mass-media" din jurul tau sa-ti umple sufletul de intrigi continuue! lasa-i frumusetea sa sa-i fie exteriorizata chiar si cu o simpla fotografie! Arta viseaza, la fel si subconstientul nostru, intotdeauna vom spera la o viata mai buna, la ceva maret, doar pentru noi! Egoismul de sine face parte din tine, din gandirea ta, desi culmea, este ceva bun, pentru ca se numeste vointa, ambitie!
Mi-a plăcut atât de mult răspunsul userului @Analytical, încât nu mai am cuvinte.
Ți-a dat o explicație coerentă, completă și remarcabilă.
Sincere felicitări, @Analytical!
Cand privesti in profunzime fotografiile cuiva,observi ce anume il fascineaza, subiectele preferate, gradul de luminozitate, caror detalii le acorda mai multa atentie, etc.Fiecare,,stil,,de a fotografia spune mai mult despre,, interiorul,, fotografului,, decat ar face-o cuvintele.Referitor la subiecti, e cam la fel.Imaginea imortalizata surprinde amanunte care scapa privirii, pentru ca schimbarile de grimasa, de miscare a muschilor subfaciali sunt mai rapide decat le poate vizualiza si analiza ochiul nostru.
Nu cred ca poate chiar sa exprime mai bine decat cuvintele, sau gesturile noastre sufletul o poza! Depinde poate si cum este facuta, de cine unde si in ce stare te afli, pentru ca a face o fotografie ce sa exprime cu adevarat ce simti in acel moment ai nevoie de un fotograf la fel de bun in meseria lui ca un dansator sau cantaret profesionist! Pentru ca o poza buna este o arta!