Ai doua optiuni:
1)ori desenezi cum poti si ce poti (caci orice om are un stil unic de a face ceva), chiar daca este incredibil de prost;
dar tu vrei manag asa ca:
2. ia cat mai multe desene manga posibile. le scoti la imprimanta pe o foaie, sau de la televizor, sau din reviste, etc si tu cu manuta ta + un creion le transpui pe o alta foaie...
Iti garantez ca dupa cateva sute de desene vei incepe sa pricepi cum sa desenezi manga. Va deveni reflex. Va deveni pavlovian.
N inteleg prea bine ce vrei sa zici, dar cuvantl manga in spaniola inseaman maneca, presupun sa desenezi maneca
Buna! cel mai bine ar fi sa cauti un centru cultural japonez, se fac cursuri de manga... sigur se gasesc mai multe prin tara, nu doar bv si bucuresti
aici e linkul centrului cultural din bv. poate stiu ei de alte centre din tara:
http://www.musashino.ro/
Manga ce inseamna? iti spun eu este cuvântul japonez pentru benzi desenate (uneori folosindu-se de asemenea și komikku) În afara Japoniei, termenul este utilizat strict pentru benzile desenate de origine japoneză. Manga este creată dintr-o mixtură între arta japoneză ukiyo-e și stiluri străine de desenat, și a preluat forma prezentă la puțin timp după cel de-Al Doilea Război Mondial. Constă în principal din desene alb-negru, în afară de coperți și câteodată primele cîteva pagini; în unele cazuri, este colorată integral.
este usor de desenat capul dar corpul mai greu si nu e usor sa desenez manga sper ca am fost de ajutor lolita
Skinnar întreabă: