anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se fac clatitele

Răspuns Câştigător
lolita
| lolita a răspuns:

Eu cumpar faina speciala pentru clatite si niciodata nu da gres happy doar adaugi apa si. pofta buna!

13 răspunsuri:
| georgesur a răspuns:

Faptul ca pui intrebarea asta pe "Arta si Cultura" ma face sa cred ca in capul tau este o mare "amestecatura"... big grin

| psiholoaga a răspuns:

Gatitul e o arta. 2 oua, 2 cani faina, 1 l lapte sau apa minerala, un praf de sare. Le amesteci bine pe toate sa nu mai fie cocoloase de faina. Cand e omogen, pui in tigaie de teflon o picatura ulei, iei aluat cu un polonic potrivit si cand e tigaia incinsa torni uniform aluatul. Dupa ce se prajeste pe ambele parti-maiestria sta in a le arunca in aer-le pui pe farfuri, le ungi cu dulceata sau crema de ciocolata, piure e castane, branza cu marar etc si le rulezi sau le impaturesti. Pofta buna!

| georgesur a răspuns:

Draga "psiholoaga", prima ta afirmatie m-a "omorit"! rolling on the floor
Asta ai inteles tu cind ai citit/auzit despre "arta culinara"?
Ca daca stii reteta clatitelor esti pregatita sa raspunzi la intrebari despre arta?
PS-Vezi ca nu i-ai spus in ce sens trebuie "amestecat" ca sa nu se faca "cocoloase" rolling on the floor
PPS-tu, psiholoaga, de ce nu-ti exerciti "talentele" pe sectiunea "gastronomie"? thinking

| cely a răspuns:

Cu mana

doiny
| doiny a răspuns:

Ingrediente:
700 g faina
6 oua
1.5 l lapte
200 g ulei
300 ml sifon
100 g zahar pudra
sare
gem de fructe

Mod de preparare:
Se prepara blatul, se lasa cca 25-30 minute sa se linisteasca;
Se coc foile de clatite;
Se impaturesc sau se ruleaza;
Gemul poate fi folosit atat in interior, cat si peste clatite.
Se mai pot presara cu zahar pudra si cu nuci macinate.
Se pot servi cu orice fel de dulceata sau gem.

| alina si florin a răspuns:

Mai pe undeva ai dreptate gatitul este o arta dar arta dar chiesta asta puteai sa o scrii pe www.google.com si apoi clatite dar...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Careeste aluatul

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Se pune 1kg de faine 2 oua 1l de lapte 1 praf de sare dupa care se amesteca bine pana devine o pasta se ia tigaia se pune o picatura de ulei dupa care se pune cu un polonic amestecul in tigaie se invarte pe cealata partea a amestecului dupa care se umple cu ce vreti dv pofta buna va multumesc mult

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Apa 2 oua lapte si faina

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu fac cu doua cani de lapte una de faina doua oua si le amestec cu mixerul si cu un servetel inmuiat in ulei dau pe tigaie ca sa nu se lipeasca

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Se fac cum se fac orice clatite

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mmmmmmm... ce bune sunt
!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai asta as vrea si eu sa stiu amb 11 ani si.

Întrebări similare