Eu cumpar faina speciala pentru clatite si niciodata nu da gres doar adaugi apa si. pofta buna!
Faptul ca pui intrebarea asta pe "Arta si Cultura" ma face sa cred ca in capul tau este o mare "amestecatura"...
Gatitul e o arta. 2 oua, 2 cani faina, 1 l lapte sau apa minerala, un praf de sare. Le amesteci bine pe toate sa nu mai fie cocoloase de faina. Cand e omogen, pui in tigaie de teflon o picatura ulei, iei aluat cu un polonic potrivit si cand e tigaia incinsa torni uniform aluatul. Dupa ce se prajeste pe ambele parti-maiestria sta in a le arunca in aer-le pui pe farfuri, le ungi cu dulceata sau crema de ciocolata, piure e castane, branza cu marar etc si le rulezi sau le impaturesti. Pofta buna!
Draga "psiholoaga", prima ta afirmatie m-a "omorit"!
Asta ai inteles tu cind ai citit/auzit despre "arta culinara"?
Ca daca stii reteta clatitelor esti pregatita sa raspunzi la intrebari despre arta?
PS-Vezi ca nu i-ai spus in ce sens trebuie "amestecat" ca sa nu se faca "cocoloase"
PPS-tu, psiholoaga, de ce nu-ti exerciti "talentele" pe sectiunea "gastronomie"?
Ingrediente:
700 g faina
6 oua
1.5 l lapte
200 g ulei
300 ml sifon
100 g zahar pudra
sare
gem de fructe
Mod de preparare:
Se prepara blatul, se lasa cca 25-30 minute sa se linisteasca;
Se coc foile de clatite;
Se impaturesc sau se ruleaza;
Gemul poate fi folosit atat in interior, cat si peste clatite.
Se mai pot presara cu zahar pudra si cu nuci macinate.
Se pot servi cu orice fel de dulceata sau gem.
Mai pe undeva ai dreptate gatitul este o arta dar arta dar chiesta asta puteai sa o scrii pe www.google.com si apoi clatite dar...
Se pune 1kg de faine 2 oua 1l de lapte 1 praf de sare dupa care se amesteca bine pana devine o pasta se ia tigaia se pune o picatura de ulei dupa care se pune cu un polonic amestecul in tigaie se invarte pe cealata partea a amestecului dupa care se umple cu ce vreti dv pofta buna va multumesc mult
Emamuresan întreabă: