| flavius01 a întrebat:

Cum vi se pare ceea ce am scris? Este bun de ceva? Ati cumpara vreodata asa ceva sau nici macar nu v-ar atrage atentia? http://www.wattpad.com/......-de-orfana Va rog sa-mi spuneti parerea sincera! :D Merci!

Răspuns Câştigător
| Catharsis a răspuns:

Cum au spus si ceilalti, esti prea concentrat pe sintaxa propozitiilor. Esti greoi in exprimare (prin asta nu ma refer la multitudinea de sensuri pe care le poate avea un fragment).

Te inteleg, esti la inceput, dar asta nu inseamna ca lipsa de experienta este egala cu literatura de consum.

Este evident ca ceea ce ai scris tu, e consecinta catorva nopti pierdute cu 2, 3 bestseller-uri siropoase (preferabil americane) in mana. Le-ai citit, ti-au placut, te-au impresionat si ai simtit ca poti scrie si tu.

Ei bine, daca asta vrei de la tine, nu e prea condamnabil, dar problema e ca nu-ti prea iese nici scrisul comercial.

1."Durere de orfana" suna prea telenovelist.
2. Descrierile cu exces de figuri de stil intercalate cu neologisme si cuvinte pretentioase nu sunt decat un ghiveci inestetic. "Exista o arta de a parea fara arta." Cicero
3. Ai grija la concordanta timpurilor, modereaza aparitia verbelor la imperfect si uita de perfectul simplu.

In fine, eu spun sa iei o pauza, sa citesti ceva de calitate, care nu trebuie neaparat sa te inspire, ci sa-ti deschida mintea, sa-ti formuleze ideile pe care tu inca nu reusesti sa le exprimi in cuvinte. Poate niste eseuri...

Cand scrii, asteapta pana cand gasesti forma potrivita. Foloseste DEX-ul (online). Face minuni, te asigur!

Iti admir curajul de a te arunca asa, in gura lupilor, cerand opinii.
P.S. : Sterge sau reformuleaza ceea ce ai scris.

4 răspunsuri:
| Wøodenpints a răspuns:

Nu-i rău, dar te-ai concentrat prea mult la a crea o atmosferă. Asta, de cele mai multe ori, plictiseşte cititorul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Continua sa scrii! Mult noroc.

| felixbbimage a răspuns:

In primele doua fraze ai o contradictie, oamenii sunt ba molesiti, ba alearga sa se adaposteasca de razele soarelui. Mie imi place stilul descriptiv si cred ca poti mai bine.Simt ca te retine ceva sa-ti "dai drumul" poate dorinta de a nu gresi, garamatical sau sintactic. Lasa sentimentele sa-si gaseasca expresia, abia apoi incearca sa le incorsetezi in regulile garamaticale. Nu te opri, mi-a placut.

| Nis a răspuns:

Interesant. Daca scrii cum trebuie mai departe poate capta lumea.