Gandeste-te la propriile tale sentimente si pe baza lor inventeaza o poveste, povestea ta spusa intr-un mod diferit. Ce rost are sa iti dam noi idei care nu se vor potrivi sufletului tau?
Si daca vrei totusi sa scrii doar o actiune goala fara pic de sentiment uite cateva sfaturi:
- scrie despe cineva nebun
- scrie despre cineva fals: un miliardar ce are o familie minunata si tot ce isi doreste, dar care duce o viata de taran intr-o alta familie
- un criminal care reuseste sa ii minta pe toti ca s-a schimbat si la final ii ucide
- o poveste de iubire dintre un rege si o simpla femeie din popor care se termina cu sange * sau nu*
Sper ca te-am ajutat!
Imi cer scuze pentru eventualele greseli gramaticale.
Daca esti bine documentata in orice domeniu si iti lipseste doar ideea, despre cum s-a distrus educatia si cultura in Romania in ultimii 27 de ani. Despre felul cum s-a introdus incultura cu forta si, cine are de tras foloase de aici.
Despre cum ar putea fi mai buna lumea, sau ceva care sa iti schimbe parerea total despre un anumit lucru!
Dacă vrei să scrii o carte în funcție de ce vrea unul și altul, atunci ești liberă să fii o marionetă, o sclavă, nimeni nu te oprește.
Mi-am adus aminte de ce spusese Bitză într-un interviu. O să-l citez aici, aproximativ: „Întâi e creația cuiva, munca lui, apoi apare publicul. E ciudat să te iei după ascultători ca să faci ceva".
Nu vreau sa scriu despre ce vrea unul sau altul, tot despre ce imi trece mie prin capusor, eram curioasa de ce va mai place voua tinerilor.
Nu vreau sa scriu despre ce vrea unul sau altul, tot despre ce imi trece mie prin capusor, eram curioasa de ce va mai place voua tinerilor. Si sa fim sinceri, in ziua de azi nu mai poti face ceva daca nu stii ca le-ar mai place si altora deoarece nu ai sanse.
Ai întrebat despre ce vrem noi să fie cartea ta, în cazul în care te apuci să scrii una, deci deja ai în cap ideea de a scrie o carte bazată pe ce vor alții să citească.
Spui că „nu vrei să scrii o carte despre ce vrea unul sau altul", dar apoi te răzgândești și zici „nu mai poți face ceva, dacă nu știi că le-ar mai plăcea și altora". Ești tare indecisă...
O să ți se pară surprinzător, dar încă există oameni în ziua de azi care nu se lasă influențați, care scriu cărți, compun versuri, piese despre ce vor ei, nu despre ce „se cere", despre ce e la modă în zilele noastre. Unii nu urmăresc DOAR să facă bani, vor să și spună ceva prin munca lor. Și chiar dacă nu devin milionari din ceea ce vând, nu se plâng, tot ei se simt bine - tocmai pentru că nu se lasă purtați de curente.
În plus, te bate punctuația (se pune virgulă între propoziția circumstanțială condițională și cea regentă, „vouă VIRGULĂ tinerilor", virgulă înainte de conjuncția „deoarece") și gramatica („ar PLĂCEA", nu „ar place").
ŞI eu nu am experiență, la fel ca tine, si eu vreau să scriu o carte. Dacă ai avut o copilărie memorabilă poți scrie despre copilăria ta. Poți scrie o carte despre o fata ciudată, la care povesteşti la persoana 1. Poți scrie despre viața cu colegii şi momentele mai ruşinoase cu ei.Mai poți scrie (la aceeaşi idee) despre cine ți-a plăcut şi cum ai cunoscut acea persoană.
Gina2 întreabă:
alexandrurobert72 întreabă: