Orsova este in Oltenia. Parintii sunt olteni. Si eu sunt oltean desi sunt nascut la Brasov si crescut prin Hunedoara.
De când știi că Orșova este în Oltenia? Ai studiat istoria locului? Orșova dintotdeauna a fost parte din Banat.
Problema este că la construcția barajului de la Porțile de Fier 1, prima localitate în amonte a fost Orșova și a fost trecută în jurisdicția județului Mehedinți pentru că trebuia să fie o singură conducere pentru baraj, care să răspundă și pentru acumularea de apă existentă în noul rezervor.
Dar, orșovenii niciodată nu s-au considerat olteni. Nici graiul nu îl au de oltean.
Deşi întotdeauna Orşova a ţinut de regiunea Banatului, în 1968 la ultima reorganizare administrativ-teritorială, când România a trecut din nou la împărţirea teritorială pe judeţe, această localitate a fost inclusă în judeţul Mehedinţi. Județul Mehedinți aparține de zona pe care noi o numim Oltenia. Așa ca acum este în Oltenia.
Da, administrativ și fiscal, dar bătrânii din Orșova, niciodată nu s-au considerat olteni. Am făcut armata pe acolo și știu ce vorbesc.
Si eu sunt din zona si stiu ce vorbesc. Am spus exact acelasi lucru ca tine doar ca am precizat situatia de acum.
Da...ideea e ca eu nici nu am grai bănățean, dar trăsăturile mele sunt oltenești deși sunt născut la orșova, am fost pe acolo și unii se considera olteni alții nu