anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca va rog, imi puteti da niste idei pentru un mini-spectacol pentru Craciun? Dar sa fie si comic, si specific Craciunului, si sa nu plictiseasca oamenii din sala.De exemplu un dialog intre "acel"Mos Craciun din toate timpurile si niste copii carora le duce cadouri inconjurat de asa-zisele Craciunite care sa aiba si ele "dreptul la replici" sa zic asa.Intr-un cuvant sa iasa un speclatol pe cinste.Multumesc! [dau fundita pentru cel mai inteligent, creativ si comic dialog!]

6 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Domnişoară, aşa ceva ce vrei matale nu se poate face : ori e serbare de Crăciun ori e spectacol de varieteu. Crăciunul îşi are specificul său sacru, referitor la naşterea lui Hristos şi nu are nimic comic în el. Povestea cu Moş Crăciun e o invenţie pentru copiii cei mici, la care, în ultima instanţă se poate alătura o serie de scurte poezii, recitate sau cîntate de nişte copii la momentul cînd aceştia primesc daruri de la Moş. Dar ceea ce gîndeşti matale ca ai vrea să faci se cheamă un fel de blasfemiere şi nu ştiu care dintre profesori ar accepta aşa ceva. Plus că aiureala cu crăciuniţele e ceva de prost gust, inventate de nişte indivizi care nu au gîndit nimic în spiritul sărbătorii de Crăciun, ci numai la aspectul pur comercial al evenimentului şi posibilitatea de a aduce în prim plan nişte haimana le cu fundul gol şi cu ţîţele scoase la înaintare, aşa pentru spart ecranele pe la televizoare, sau de împuns ochii cititorilor prin gazete.
Din care obiceiuri de iarnă au apărut şi aceste "tîrfuliţe " pe care mai că să le zicem de-acum a şi "îngeraşi"?
Oare nu aveţi nici un pic de bun simţ?

| micutdragut a răspuns:

Poti sa de exemplu sa organizezi o mica petrecere pentru copii la care sa-l chemi si pe magicianul Robert Tudor. Eu asa am facut de ziua mea. Si a fost foarte frumos. Poti lua legatura cu el aici daca vrei http://magicianul.com/magician-petreceri-copii/

Imi dai te rog funda?

| Fatalbiscuit a răspuns:

Imi place Craciunul, este sarbatoarea mea favorita chiar daca sunt ateu, o sarbatoresc pentru una dintre multele sale simbolistici. Eu zic sa fie cam asa :

Inceputul : Un colind frumos, vioi si energic despre Craciun, in limba romana, ce alta metoda de a serba Craciunul decat in limba materna este?

Cuprinsul : Teatru, ce poate fi mai frumos decat arta teatrala? Exprima drama, tristete, fericire si comedie desigur. Sa fie o piesa de genul sa inceapa din epoca preistorica pana in cea contemporana iar Mosul pe la epoca Antica ( poti schimba tu ) inainte sa se nasa Hristos sa se planga colo si coace ca nu mai face fata, dupa ce se naste Hristos sa se casatoreasca mosul. Doamna Craciun il ajuta, mai face o scoala de craciunite, alea alea, deocamdata nu m-am gandit in detaliat cum sa fie scenariul.

Acum pentru partea a 2 a depinde cu ce persoane lucrezi, daca au o varsta inaintata ca de exemplu 13+ si au creativitate, sa compuna ei poezii amuzante despre Craciun, Mosu si Doamna si alea alea.

Partea a treia un cantec, incercati sa traduceti cantecul http://www.youtube.com/watch?v=YZtgt4Xqme4&ob=av3n in limba romana ca doar de, degeaba canti daca parintele nu stie engleza si se uita la tine uluit si bate din palme.

Sfarsit : Aici fara idei, un stand up commedy legat de craciun?

| syndutza a răspuns:

Multumesc mult amandurora...dar caut ceva mai modern fara Epoca Antica fara alea alea.sa fie doar o discutie intre mos craciun de exemplu si craciunitele sau nu stiu ceva de genu.

| syndutza a răspuns:

In primul rand, domnule/doamna sau domnisorule/a ce i fi habar nu am, nu ma luati pe mine cu matale ca nu sunt de 60 de ani sa imi spui asa, am doar 17 ani atat tot ...Cativa profi de la liceu vor ca noi,clasa noastra sa facem ceva mai modern, pentru ca altii fac diferite scenete despre viata lui Iisus, nasterea lui etc etc.In al 2 -lea rand daca nu iti convine intrebarea valea nu necesita toate intrebarile care tie nu iti convin un raspuns de la tine,asa ca te rog nu te baga daca nu poti sa-mi dai un raspuns cocret sau cel putin care sa ma ajute,daca vrei doar sa critici tine-ti gura frate ca aia e parerea ta daca tie nu iti convine ceea ce cer eu aruca-te si lasa-ma pe mine in pace s-a inteles? sau mai trebuie sa iti repet o data? parerea ta e a ta personala, poate altii sunt mai creativi si vor sa faca ceva mai deosebit, daca tu ai idei din 1800 toamna taci nu i le zice nimanui ca nu te baga nimeni in seama, daca observi.Si cu asta am incheiat discutia.Sa nu te prind ca mai lasi vreun raspuns pentru intrebarile mele!

| SavarinaMeaDulshe a răspuns:

Poti incepe cu urari si poezii amuzante.
ti-as recomanda un dans
ar fi frumos sa faceti si o sceneta cu maica domnului pruncul etc.
noi asa am facut si a fost foarte frumos
funda? :X