Denumirea vine de la revolutia din marea Britanie, unde nu s-a varsat pic de sange, dar a durat vreo 60 de ani, insa a fost un succes.
Revolutia Glorioasa a durat vreo 60 de ani? Se vede ca ai bunavointa, dar de data asta nu prea ai inteles. A durat vreo trei luni, si asta pentru ca a trebuit debarcata o armata din Olanda. Dar intr-adevar, fiindca nu s-a varsat sange a fost numita glorioasa.
Da,de acord, insa ca sa se schimbe lucruri cu devarat si sa se aseze la loc totul a durat cam 60 de ani.Documenteaza-te.
Nu. Revolutia a devenit necesara pentru ca regelui James II i s-a nascut un fiu, asta o inlatura pe Mary, protestanta, de la tron si aducea pe micul print, care urma sa fie catolic. Iar catolic fiind, ar fi putut introduce un regim absolutist, ingradind libertatile engleze. Asa ca au chemat-o pe Mary, care a debarcat impreuna cu sotul ei si o armata olandeza. Deci a fost o revolutie preventiva, de fapt o prevenire a contrarevolutiei. Asa ca nu era vorba sa se schimbe ceva, ci mai degraba sa se pastreze si asigure situatia existenta. Spune ca nu prea te intereseaza si ca ai retinut doua vorbe din liceu, nu ma trimite sa ma documentez cand vezi bine ca cunosc problema.
Am retinut mai mult de 2 vorbe din liceu si ce zici tu e corect, insa ce ziceam eu prin acei 60 de ani reprezinta distanta dintre momentul in care s-a dorit schimbarea si sfarsitul acestui moment cand totul a revenit la normal.
Ati retinut mult, ati si inteles, nu asta am vrut sa spun. Chiar imi cer scuze pentru exprimarea gresita. Am vrut sa zic ca v-ati multumit cu formularea pentru liceu, dar asta nu e ceva rau, ca doar nu o sa se specializeze toti in toate directiile. asa se explica ca ati aplicat durata de 60 de ani, data de profesor, la durata revolutiei.
Ce schimbare, mai precis? Nu ai cum sa evaluezi ca o schimbare a durat 60 de ani, si sa nu stii ce schimbare.
MihaiAndronic întreabă: