| stefy_4690 a întrebat:

De ce ar trebui sa iubim Romania?(=De ce iubiti Romania... oricat de putin... ce va place la ea)

Răspuns Câştigător
Anna
| Anna a răspuns:

Imi curge prin vene sange de roman. E tara mea, si oricat de prapadita ar fi ea, sau ar crede unii ca este, imi place si o iubesc.

17 răspunsuri:
gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Eu ma identific cu tara mea, tin la ea, considerand-o un camin drag...aici m-am nascut...aici este leaganul amimtirilor si vietii mele...Este ceva organic, ontologic.
Chiar daca unii desconsidera aceasta tara, sigur in inima lor a ramas amintirea si legamantul fata de acest pamant roditor si frumos...amintirea primilor pasi in aceasta lume...
Multora le este rusine sa iubeasca Romania, vazand zilnic cum neamului acesta obidit ii merge din ce in ce mai greu, dar nu este vina acestei tari, oameni buni, ci a celor pe care i-am ales sau nu sa ne conduca...
Romania ne-a dat o identitate culturala, domnitori renumiti care si-au dat viata pentru ea...
Romania a fost si este o tara frumoasa si bogata...depinde de noi cum o vom face si mai frumoasa... puterea sta in mainile noastre, a romanilor...depinde ce alegeri vom face!
Dar asa cum a spus Mircea Eliade: "Trebuie sa iubesti Romania cu frenezie, s-o iubesti si sa crezi in ea impotriva tuturor evidentelor- ca se poti uita gradul de descompunere in care am ajuns".

| Alexandrinaa a răspuns:

Iubesc ROMANIA in primul rand ca este tara in care m-am nascut, iar odata cu timpul, am inceput sa invat ca, in ciuda a ceea ce se spune in afara ei, are o cultura bogata si am avea cu ce sa ne mandrim, doar ca aici depinde de noi, locuitorii ei.
Avem forme de relief armonioase, peisaje superbe, iar in ce priveste cultura, avem carturari care au stiut sa o ridice la adevarata ei valoare prin operele care s-au scris de-a lungul anilor si prin sculpturile deosebite din mana romanului Brancusi.
Daca am citi cat a facut Mihail Kogalniceanu cu Dacia literara, sau Titu Maiorescu cu Junimea sau Eugen Lovinescu cu modernismul si Sburatorul sau Iosif Vulcan cu Familia, ne-ar creste inima! Am vedea ca totusi cultura noastra e cladita pe un fundament puternic si stabil, si ca daca am consolida-o si am aprecia-o, ar putea fi si mai minunata, pentru ca multe tari si-ar fi dorit sa aiba o diplomatie ca a tarii noastre, chiar si in caz de razboi, sau sa aiba domnitori am avut noi!
Si chiar cand mergem in strainatate, ar trebui sa promovam peisajele, folclorul, cultura, literatura, gimnastica, medicina... ar fi multe de zis! DEPINDE DE NOI CE VOM FACE CU CULTURA NOASTRA PE VIITOR...

| DiMoDi a răspuns:

Tu îţi iubeşti mama?!? de ce? happy

| gabrielutzu a răspuns:

Intrebarea corecta suna cam asa:
De ce ar trebui sa NU iubim Romania?
sau
De ce NU ar trebui sa iubim Romania?
Simplu: Pentru ca nici ea nu ne iubeste pe noi.
Sau mai exact: De ce nu ar trebui sa iubim poporul roman? Pentru ca este un popor degenerat, decazut, manelizat/tiganizat, obraznic si tupeist, care nu ma are nici o legatura cu poporul roman de acum 100 de ani.
COMUNISMUL l-a distrus iremediabil, l-a imbolnavit incurabil
iar antidotul la individualism/materialism/tupeism/obraznicie nu exista, cel putin pana in acest moment.
Pe scurt: Avem o tara frumoasa, pacat ca este locuita(de romani).

| gabrielutzu a răspuns:

Asa este, nu este vina Tarii (muntilor, apelor, campiilor, animalelor si plantelor)
Ci asa cum zici a conducatorilor pe care I-AM ALES... oare?
Deci nu este vina conducatorilor/politicienilor, ei doar si-au facut datoria de hoti mostenita de la parintii lor(fosti comunisti de vaza), ci a poporului/prostimii care i-a votat si i-a adus acolo lasandu-se prostiti de vorbe mari.

| eeeeeeeeee a răspuns:

Pentru ca e tara noastra, si daca nu o iubim noi, cine s-o iubeasca?

| alexam a răspuns:

O iubeam si mai mult daca nu era locuita... o iubesc ca-s romanca! Imi place ca are camp, podis, deal, munte, lac, mare, paduri, pesteri, si tot ce e frumos...

| andi a răspuns:

Ce? sa iubesc romania? nu vezi ce e la noi in tara? ce sosele avem? ce gropi? ce politica? imi pare rau dar imi pare rau k m-am nascut in romania...sad

| Andrateiubestete a răspuns (pentru andi):

Imi pare rau ca se tot nasc in Romania oameni cu o gandire de genul asta... Normal ca e mai usor sa ti se dea totul de la inceput in loc sa fii tu schimbarea. Daca ai deschide putin ochii de la tot ceea ce iti impune mass-media, si te-ai plimba pe langa cele mai bune universitati, licee din tara, ai observa ca in jurul tau sunt multe persoane deschise, cu o cultura vasta care lupta sa ajunga cineva. Avem mii de personalitati de care putem fi mandri in toata lumea, zeci de olimpici internationali in fiecare an. Suntem un popor care stie sa traiasca cu adevarat si mai ales stie sa se bucure din plin de tot ce ii ofera viata, dar LUPTAND. Dar din nefericire apar unii care spun direct nu, insa nu acestei tari, spun nu propiei lor persoane, pentru ca acel ceva nu se va schimba o dată cu schimbarea reședinței tale, sau prin faptul ca nu incerci sa infrunti ce se intampla aici, ci cu dezvoltarea ta personală, evoluția și drumul tău în viață, dar probabil e prea mult efort pentru unii...

| Claudiu_7827 a răspuns:

Eu spun ca traim cu Romania si, orice am face, iubim sa o uram tot timpul.

| miry a răspuns:

Desi nu facem nimic pentru a pastra frumusetile romaniei, avem o tara f frumoasa din toate punctele de vedere iubesc romania e tara in care mam nascut sunt mandra ca sunt romanca

| ciupy a răspuns:

Imi place pentru ca pot da tzepe la orice ora la orice fraier asa fac eu bani de buzunar... in alta tara nu poti reusi cu vrajelile

| llaura25 a răspuns:

In primul rand nu trebuie sa iubim Romania. Cred ca o iubim pur si simplu, pentru ca ne-am nascut in aceasta tara. Mda, Romania este murdara, saraca si parca e plina de oameni fara viitor. Dar noi facem parte din aceasta comunitate si cu ajutorul nostru putem sa facem Romania sa creasca. Este ca si cum ai zice: sange din sangele nostru.

| stefy_4690 explică:

Foarte bun raspunsul tau, dimodi...laughing da imi iubesc mama pentru ca mi-a dat viata, ma crescut, pentru ca de fiecare data cand am un necaz stiu ca pot conta pe ea.si multe altele. am pus intrebarea asta pentru ca am de facut un proiect pentru cultura civica al carui titlu suna cam asa :" de ce iubim romania?" doamna profesoara ne-as spus ca doreshte sa prezentam doar partile bune ale acestei tari, si as vrea niste ideibig grin...(si pentru anna, da ai dreptate, dar profa mea nu accepta raspunsuri te genul asta, mai ales ca e profa de filozofie, psihologie, logica, istoria artei etc.) mersi oricumbig grin

| patriotii a răspuns:

Dintr-o suta de motive! Unele si pe :
www.patriotii.ro

Întrebări similare