Da din coada pentru ca e fericit si el, ca maini nu are sa bata din palme
@april, trebuie sa spun ca am citit raspunsul tau pana la sfarsit (ceea ce nu se intampla tot timpul ), si vreau sa te felicit pentru raspunsul foarte bun. Singurul lucru care se mai poate adauga ar fi faptul ca pentru noi oameni de rand este foarte simplu sa inpartim cainele in doua parti. Fata si spate. Pentru mine este foarte greu de explicat pe romaneste (si sa mai scriu si ci corect), dar incerc in cateva cuvinte sa argumentez (incerc sa ma scuz).
Daca un caine da din coada si are picioarele din spate lasate in jos, picioarele din fata ridicate, capul in jos, urechile pe spate, gura inchisa si se vad dinti, nu as spune ca se bucura. Ca sa observi un caine trebuie sa vezi toate aspectele. Fata: ochii, nasul, gura, sunetul pe care il scoate, urechile, ceafa, picioarele, umeri si nu in ultimul rand blana. Spate: blana, picioarele, coada si sa nu uitam de coloana vertebrara daca este dreapta sau se misca din sus in jos sa din dreapta in stanga. Numai daca legam toate aceste informatii putem spune cum se simte cainele.
Tu ai mai spus un adevar foarte mare, nu cainele trebuie educat, ci stapanul. Asta tot Ursica te a invatat.
- Bulisor, tu stii de ce da cainele din coada? intreaba invatatoarea.
- Pentru ca are coada mai usoara!
- Si daca ar fi mai grea?
- Ar da coada din caine!
De acord cu april cand sunt veseli dau din coada cand sunt tristi dau din coada cand sunt nervosi dau din coada
Cainele da din coada din reflex, pentru ca e fericit.
Nu stiu nici o explicatie stiintifica.
De placere glumesc... da din coada pentru ca e fericit, are chef de joaca, vrea sa iti atraga atentia. E modul lui de a se exprima (in afr de latrat! )
Daca a-i avea coada a-i da si u din ea atunci cand esti fericit cand ai o fire mai timida cand iti este frica te-ai baga-o intre picioare, dupa coada el isi exprima sensibilitatea cat si duritatea observa-l si ai sa vezi