Peste 90 %.
Sustin religia din cauza ca a fost transmisa din generatie in generatie,asta iti baga de mic in cap parintii,bunicii,rudele,etc.
Auzi in jurul tau numai de dumnezeu si iti ramane aceasta idee.
Desigur multi habar nu au in ce cred,sau ce e dumnezeu, sau ce sunt sfinti,etc.
Dar asta este, mergem cu ei inainte, intr-o buna zi speram la o mentalitate superioara.Momentan suntem mult subdezvoltati psihic, nu putem concepe o viata fara a crede in ceva.
E normal ca toti nestiutorii sa creada, pentru ca altceva nu au citit, nu s-au documentat.Multi traiesc dar putini inteleg viata.
Ai dat-o! Biblia nu exista decat la crestini. Celelalte religii au (sau nu) alte carti.
De ce milioane de atei susţin ateismul când nici măcar n-au pus mâna pe Originea speciilor?
Necrophagist-Atheisumul este un siomplu mod de a spune"nu cred pana nu am dovezi"si in plus. Majoritatea ateilor au devenit atei dupa ce au citit aberatiile din biblie
Probabil din cauza educaţiei primite. Dacă ei sunt învăţaţi să creadă fără să cerceteze (nici măcar documentele - în cazul religiilor Biblia propriei religii), atunci vor crede şi atât. Nu se vor mai sinchisi să îşi formeze credinţa pentru că "aşa trebuie", o vor "moşteni".
De lene,care decurge din lipsa de educatie. Ar fi trebuit sa fim invatati de mici sa citim cat mai mult,si printre lecturile OBLIGATORII ar trebui sa fie BIBLIA. Dar probabil ai observat lipsa de educatie din Romania,plecand de la comportament,limbaj,obiceiuri. Eu recunosc ca nu am citit-o,si nu ma mandresc cu asta,poate am s-o fac,cand voi avea suficienta vointa. Recunosc e si vina mea,sunt lenes,dar e si vina celor care ar fi trebuit sa ma educe,ar fi trebuit sa fiu invatat de mic sa citesc cate o carte la o anumita perioada,dar nu am fost, in scoala generala nu stiu de cate ori am fost supus unui astfel de "provocari", poate in a 8 a putin, dar era deja prea tarziu, ar fi trebuit din momentul cand am invatat sa citesc sa fiu indrumat de invatatori cu cate o lectura usoara, treptat evoluand la carti.Acum trebuie sa am o vointa puternica ca sa citesc o carte, care mi se pare neinteresanta, probabil pentru ca lecturile nici nu mai sunt adaptate la vremurile noastre.Asta ar trebui sa faca ministrul educatie,sa se implice mai mult in educatia noastra de la varsta frageda, pentru ca aceea este BAZA, mai tarziu intervin alte preocupari, si educatia devine obtionala.
Fiecare crede intr-o religie stiind efectiv ceva despre ea care il atrage nu pot sa zic ca sunt(ex) musulmanca si ca nu stiu nimic despre natia mea sau asa e imp ca un om sa creada in ceva si sa nu stie care e legatura sau ceva ...stiu ca sunt multi oameni oe care nu-i intereseaza neaparat asta cred si gata
Oare de ce? Este simplu.Ei se cred Usa de biserica, cand de fapt ei nici nu stiu Tatal Nostru.De exemplu.eu ma cred cel mai sfant om posibil, dar si altu se crede mai sfant decat mine, cand cei 2 oameni respectiv nau citit din biblie, sau s-au dus la biserica vreodata.Toti se cred speciali, asa suntem noi.Eu ma cred bun in ceva si celalalt se crede cel mai tare.Eu sper ca te-am ajutat, funda nu conteaza.
Intrebare fierbinte...
O sa incerc si eu sa-ti raspund,asta in caz ca intr-adevar vrei sa intelegi de ce! Oamenii se nasc si mor fara sa fi citit macar odata Biblia, si asta se intimpla din cauza parintilor... Marii parinti ai stiintei sustineau ca viata omului, destinul depinde in mare parte de educatia primita in copilarie...si e adevarat! In aceasta educatie trebuie sa se includa si educatie religioasa,dar din cauza incapacitatii unor parinti ea nu se include si copilul (care mai tirziu devine matur) este lipsit de o parte de cultura de care are nevoie foarte mult,deoarece credinta in ceva (intr-un oarecare cult) iti configureaza intru totul viata,iti determina scopurile in viata s.a.m.d.
Astfel ca sa nu-ti scriu un referat intreg aici iti rs laconic:din cauza parintilor, sau a educatiei primite, acele milioane de oameni nu isi citesc Biblia propriei religii!
Daca nu esti asa cum vrei, macar sa pretinzi, nu? Asta este omul!
Uite si un bun exemplu: http://www.youtube.com/watch?v=KGIkPUlj-Fw
anonim_4396 întreabă: