| Giulyana_Giuly_1991 a întrebat:

De ce n-au fost impuscati Gheorghe Gheorgiu Dej si Ceausescu de legionari,daca a fost ivita ocazia? Ajutor, ofer funda

Răspuns Câştigător
| VALCUANDREI1994 a răspuns:

Nu este atat de usor sa scapi de tiranie. Nu totul se reduce la violenta. Politica din acea vreme nici nu avea cum sa permita un gest atat de necugetat. Militia putea oricand sa afle daca cineva decidea sa puna la cale un asalt d-apoi o lovitura de stat. Informatorii puteau avea acces la detaliile cele mai intime despre tine. Mai existau si turnatorii care iti puteau fi prieteni azi si care maine se puteau transforma in dusmani. Era vorba despre supravietuire. Daca cineva decidea sa recurga la un gest atat de necugetat, precum este cel pe care l-ai sugerat tu, atunci s-ar fi ajuns la anarhie. Cenzura era in floare, populatia Romaniei suferea iar politicienii se asigurau ca manipularea isi face treaba. Voiai sa devii rebel? Foarte bine atunci. Te bagau la carcera si de acolo nu prea scapai. Nu uita ce s-a intamplat cu intelectualii care au fost inchisi sau ucisi pentru ca au,, indraznit" sa scrie epigrame, sau cei care au scris romane. Acest lucru nu s-a intamplat numai la noi. Ca sa intelegi mai bine ia exemplul lui Soljenitin care dupa ce a scris,, Pavilionul cancerosilor" si,, Primul gulag" a fost nevoit sa pastreze tacerea din motive destul de evidente.

| Giulyana_Giuly_1991 explică (pentru VALCUANDREI1994):

Mulțumesc mult, chiar m-ai ajutat!

| VALCUANDREI1994 a răspuns (pentru Giulyana_Giuly_1991):

Ma bucur sa aud asta. Sa ai parte de o seara cat mai frumoasa.

| anonim_4396 a răspuns (pentru VALCUANDREI1994):

Realizezi că întrebarea face referire la momentul în care legionarii erau la putere, nu?happy A considerat că i-ai fost de ajutor pentru că ea face o temă și habar n-are despre ce e vorba.

| VALCUANDREI1994 a răspuns (pentru anonim_4396):

Salut Clark Gable chiar nu stiam ca ea isi face temele apeland la TPU. Poate cu ocazia asta o sa citeasca putin despre istoria Romaniei. Desi nu prea cred ca i-am deschis eu apetitul pentru lectura laughing)

I-ai dat un răspuns total pe lângă subiect, în perioadă la care faci tu referire, legionarii erau pe la Aiud, pe la Sighet, pe la Rm. Sărat. big grin

Poti sa termini cu legionarii? A intrebat cum de nu au fost ucisi cei doi dictatori. Nu are legatura cu legionarii pentru ca legionarii nici nu aveau cum sa ii execute. Invata putina istorie. Apropo, legionarii inca exista, insa sub o alta forma. Stiu ca legionarii nu au prea mare legatura cu ceea ce a redactat ea, insa eu am luat-o pe langa subiect ca sa invete putina istorie ca mai apoi sa faca niste conexiuni.

Ia citește, iar, matale, întrebarea. Și aveau cum, la Jilava se spune că Ceaușeacu era următorul când s-a dat alarma.

Și ar trebui să afli că Miliția nu-i tot una cu Securitatea. big grin confunzi termenii.

Nu aveau cum sa il execute pe Ceausescu pentru ca ar fi fost o mare greseala. In plus nu stim ce s-a intamplat in 1989 asa cum nu o sa stim niciodata daca a fost o lovitura de stat sau pur si simplu poporul roman este idiot. Lasa alarma si alte aberatii de acest gen. Am raspuns la intrebare fara sa fi citit vreodata dintr-o carte de istorie pentru ca nu am facut asta niciodata si nici nu o voi face pentru ca acolo se prezinta o istorie fabricata. Iti doresc o seara faina Clark si ai grija sa nu mai fi pe aripile vantului.

E vorba de anul 1940, nu de 1989, se vede câte ai citit. O seară bună.

Desteptuel eu am incercat sa ii explic cum statea situatia. Stiu ce era securitatea-o gluma proasta pe care poporul roman a acceptat-o ca un las. Poporul roman este plin de lasi, incompetenti si oameni usor de manipulat asa ca tine. Ai impresia ca eu o sa cred toate tampeniile despre comunism? Istoria este de cele mai multe ori o poveste pe care ne-o spunem ca sa ne scuzam prostia si lasitatea. Nu ma aburi cu detalii insignifiante si improbabile.

Ce treaba are al doilea razboi mondial cu Ceausesc mai desteptule? Eu vorbeam despre Ceausescu nu despre Hitler. Se pare ca tu citesti printre randuri in loc sa citesti cu atentie. Esti prost informat si un pic prea arogant. Mars de aici cu parerile tale puerile.

E un talmeș balmeș în capul tău. big grin Vezi ce scrie în întrebare? Ce treaba are 1989 cu Dej și cu Mișcarea Legionară? rolling on the floor Ești tooootal pe lângă.

| VALCUANDREI1994 a răspuns (pentru VALCUANDREI1994):

In plus legionarii NU AVEAU CUM SA UCIDA CONDUCATORUL! Se pare ca esti doar un copil arogant si prost care cauta sa se faca remarcat. Lasa-te ca nu e de tine. Pune mana pe o carte si informeaza-te inainte de a scrie elucubratii despre 1989, al doilea razboi mondial, Ceausescu si Dej. Daca se ivea ocazia aveau cum...Asta este cea mai mare tampenie pe care am citit-o vreodata! Esti prost rau de tot, baiete.

IDIOTULE FATA A INTREBAT DACA ASTIA DOI PUTEAU FI EXECUTATI DE LEGIONARI DACA SE IVEA OCAZIA! AI BAGAT LA CAP? Nu te da destept pentru ca nu este cazul. Se pare ca ai prea putine notiune despre istorie ca sa nu mai spun ca nu ai logica. Razi ca un bou care nu a pus niciodata mana pe o carte.

| VALCUANDREI1994 a răspuns (pentru VALCUANDREI1994):

Pe scurt termina cu Jilava, cu legionarii si nu mai vota ca un bou care nu stie despre ce este vorba. Scrie cumva atunci cand erau la putere sau doar presupui? A da tu presupui asa cum presupune si presedintele nostru prost, balbait si fudul. Oare cand o sa apara si oameni care o sa gandeasca? Eu zis de militie, de politie politica si de securitate ca sa isi faca o idee dar tu te-ai aprins pentru ca nu ai inteles nimic. Tu alegi numai ceea ce iti place si te duuuuuci pe campii.

Eu sunt capabil să înțeleg o întrebare, tu se pare că nu ești. Apropo, ce carte e aia ''Primul Gulag'', ai citit-o?big grin
Și nu a fost ivită ocazia? Ceaușescu și Dej erau 2 comuniști ilegaliști arestați în 1940, când legionarii au venit la guvernare, nu a fost nicio ocazie, nu?sad
Unde au fost legionarii după '41, poate știi tu că eu nu-mi dau seama...
Sigur, deja e prea mult pentru capacitatea ta cognitivă, n-am pretenții să îmi dai vreun răspuns coerent.

34 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Fiindca nu au pasuit gloantele in tevile armelor, pe care le-au avut... big grin

| darrio2007 a răspuns:

Pentru ca nu mai erau legionari in timpul ala. Cel putin nu ca pe vremea lui Iorga.

| anonim_4396 a răspuns (pentru darrio2007):

Serios?laughing Dar când au avut legionarii ocazia să-i omoare pe Dej și pe Ceaușescu?big grin

| darrio2007 a răspuns (pentru anonim_4396):

Am spus eu asta?

Tocmai că ai spus că n-au avut-o, au avut ocazia cu 2 zile înainte să-l omoare pe Iorga, și au avut-o pe tot parcursul acelor 4 luni. laughing

Cam rastalmacesti vorbele.

Tradu ce ai spus atunci.

In ce limbă vrei? Ca pare sa nu te intelegi cu limba română.
Sau cu istoria.

Nu la mine e problema.

Te cam plictisesti. Hai pa, nepoate!

Mă așteptam la un răspuns din ăsta. big grin

Inseamna ca

Dovadă ca esti inteligent.

Istoria este un subiect tabu pentru tine.

Probabil, dar tot nu mi-ai spus ce sens are primul tău răspuns, și probabil n-o vei face, pentru că n-are vreun sens.

| sierra1 a răspuns:

Dacă era așa, ajungea pe "tron" Ana Pauker.
Atunci să fi văzut cum se scria istoria!

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Nu a existat o astfel de situatie; trebuie sa citesti si sa intelegi toata conjunctura politica a acelor vremuri

| tottoshi a răspuns:

Pentru ca lucrau sub acoperire.