| mOcoOvu a întrebat:

De ce numele volumului "Ciresarii" e ciresarii? E ciudat. Dar imi puteti da o explicatie?
funditaaaa >big grin

Răspuns Câştigător
| Tsiitsix3 a răspuns:

Pt ca ei stateau pe strada ciresului`devil de aia li se ziceau ciresariihappy`:d fundha.happy am citit`o azi la skllaughing

3 răspunsuri:
| AdelinaPaula a răspuns:

Nu stiu o explicatie pentru "Ciresarii" dar uite,alte titluri pe care autorul i`a dat acestei carti happy :
Titlul pe care autorul îl dă iniţial, şi anume "Teroarea Neagră" este strâns legat de aventurile copiilor in peşteră şi în jurul acesteia. Evidenţiază în acelaşi timp temerea pe care o au cireşarii şi întamplarea destul de gravă la care nu numai că iau parte la acţiunea ei,dar în acelaşi timp simt teroarea care îi pândeşte în Peştera Neagră,dar şi în afara ei. Titlul modificat,şi anume "Cavalerii Florii de Cireş" vorbeşte la modul general despre ciraşari.Ei sunt numiţi "cavaleri",chiar dacă rangul lor nu este acesta(sunt,deci, numiţi "cavaleri" din cauza curajului lor extraordinar)şi apoi ai "florii de cireş",autorul gândindu-se să arate încă din titlu de ce sunt numiţi cireşari, şi anume pentru că locuiau într-un cartier în care se afla un cireş.Cum artistic nu suna bine să îi numească "Cavalerii Cireşului", autorul îi numeşte ai "florii de cireş".

Tot în acest volum sunt descrişi cei 7 tineri: 1. Tic "era un prichindel dintr-a cincea, un şmecher fără seamăn în toată şcoala","un blond cârn şi ciufulit". 2. Ursu,"un vlăjgan" care "n-avea mai mult de şaisprezece ani", înzestrat cu o forţă şi o vedere de invidiat. 3. Dan,"băiatul cel oacheş şi rotofei". 4.Victor "avea faţa lunguiaţă,ochii negri, adânci, părul închis la culoare. 5.Maria,sora lui Tic e o fata "brunetă,aproape palidă, cu cozi lungi atârnându-i pe piept, cu ochi visători şi mişcari lente". 6.Lucia,o fata "blondă,cu părul scurt,tuns baieţeşte,cu ochi iscoditori,cu mişcări scurte,sigure, care se vor foarte convingătoare, cu ceva aspru în voce şi-n atitudine".

| roxanikdulcyk98 a răspuns:

Pentru ca toti Tic,Maria, Dan, Ursu si Lucia stateau in cartierul Ciresului.Ti.am sps da funda...

| romaniidinafaratarii a răspuns:

Datorita faptului ca in "cartier" erau ciresi si actiunea se desfasura in sezonul cireselor de unde le vine numele...