Nu am auzit asa ceva. sau poate ai gresit cum ai scris intrebarea. Stiu ca toata lumea era obligata sa scrie cu dreapta nu cu stinga.
Pai din moment ce erau stangaci?!
[ok, bine ca ai editat-o oricum acum rasp meu pare aiurea ]
Cu dreapta poate .
Pentru ca asa dorea Ceausescu si tot ce visa noaptea, toata lumea practica.
Pai, gandeste-te si tu, daca sunt stangaci, normal ca ar trebui sa foloseasca stanga, deoarece ei sunt stangaci, normal ca cei dreptaci folosesc mana dreapta.
Erau obligati sa scrie cu dreapta. asta pentru ca era un regim totalitar si drepturile omului nu erau respectate. dictatorul controla totul, chiar si felul in care oamenii scriu. citeste "patul lui procust"...toti trebuia sa fie la fel, erau controlati si modelati dupa un tipar.
Am gresit trebuia sa scriu "dreapta" dar stati linistiti caci am editat intrebarea.
Offff nu era nimic dictatorial sau altceva.Creierasul nostru dicteaza in general folosirea mainii drepti in majoritatea actiunilor de finete treaba care are legatura cu neocerebelul. Cei care doresc sa foloseasca stanga au un caracter recesiv.nu este ceva rau dar din pacate stanga nu se va ridica niciodata la calitatea miscarilor ca cea dreapta . stiu ca suna stupid dar asa este. uitati-va la copii stangaci va asigur ca din 10 minim 6 nu vor fi capabili de caligrafie.si astazi se practica in multe familii obligarea dar pe cai frumoase pentru. copil sa se invete sa foloseasca mana dreapta.il rasplatesti etc. dar este mai bine cu dreapta este mult mai."capabila"decat stanga si este un lucru bun sa-ti obisnuiesti copilul sa devina treptat treptat dreptaci pentru. ca genetic asa este normal si in dezvoltarea ulterioara se observa diferente.
Bine ca varamiu are 23 de ani si avea 3 ani pe perioada revolutiei pentru ca a avut o problema la mana dreapta si a trebuit sa scrie cu stanga o vreme, asa ca asa s-a invat. Daca era pe perioada comunismului, auciii!
Nu stiu care ar putea fi raspunsul la intrebarea ta. Presupun doar ca dorea ca toti oamenii sa fie egali si sa intre in anumite tipare. Am spus ca presupun. Referitor la raspunsul lui Stefan : eu scriu cu mana stanga, frumos si ordonat ( poate sunt exceptia pentru ca am intalnit multi stangaci care scriu mai putin ordonat ), dar oricum nu asta vroiam sa subliniez. Ideea e ca s-au facut studii care dovedesc faptul ca, daca un copil care e predispus a fi stangaci la scris, iar parintii sau alte persoane din mediul acestuia il obliga sa scrie cu mana dreapta, poate ajunge sa sufere de dislexie. Asadar, fie ca e stangaci sau dreptaci, copilului ar trebui sa i se dea sansa sa aleaga singur care mana o va folosi mai mult. Ar mai fi si o explicatie din punct de vedere medical, cum ca unui stangaci ii este dezvoltata mai tare emisfera dreapta a creierului. Inainte de a va obliga viitorii copii sa fie cum vreti voi sau sa creasca dupa tipare, informati-va pentru a nu face unele greseli care vor avea repercusiuni urate pentru ei.
Daca asa vroia ceausescu.pai se poate.trebuiau cu totii ca fie la fel, sa nu iasa nimeni in evidenta. am 2 unchi care scriu cu stanga, dar si cu dreapta deoarece la scoala erau obligati sa scrie cu dreapt.nu mi se pare deloc corect.
anonim_4396 întreabă:
razadeluna întreabă:
anonim_4396 întreabă: