In ziua de azi cpiii citesc extraordinar de putin, iar la scoala nici ei nici profesorii nu sunt interesati sa realizeze un astfel de obiectiv. Fara sa citesti nu poti niciodata sa afli nimic (nu numai din carti dar si de pe net sau din documentare). Tinerii vor numai jocuri, muzica, fime, fan
Din intrebarea ta rezulta ca cei mai multi au o buna cultura generala, un lucru destul de bun.
Prea putini au o cultura generala care lasa de dorit? Adica sunt prea putini care sunt inculti? Poate vroiai sa zici invers Sau poate ca nu...
Intrebarea ta e foarte aiurea pusa. Ia mai gandeste-te o data la ce ai scris...
Nivelul de educatie, in general, a scazut foarte mult pentru ca au disparut examenele de admitere, copiii nu mai sunt nevoiti sa invete ca sa faca un liceu / faculate. Diplomele au devenit doar niste bucati de hartie cumparate.
Cand am dat eu la liceu, am fost 5 pe un loc ( era un liceu sanitar ) Daca picam, ajungeam la un liceu industrial si daca nu reuseam la facultate, mai departe, ( plus ca la facultati, pe vremea aia era o concurenta acerba )nu eram decat muncitoare, eventual necalificata!
Dupa '89 orice se poate obtine pe bani ...ca o diploma cumparata valoreaza mai putin decat un sul de hartie igienica, asta e alta poveste ...si de fapt e raspunsul la intrebarea ta!
Si eu sunt de acord ca te-ai grabit cand ai pus intrebarea. Reformulata, prea putini au o cultura generala solida, cred ca datorita lipsei de modele, lipsei de motivatie, insuficientei supravegheri din partea tutorilor, si lista poate continua. Cu ceva timp in urma se vorbea despre triumviratul Scoala - Familie - Societate. Ce a mai rams din el? Aproape NIMIC. Din nefericire. Si degradarea continua...
Duduc întreabă: