Dragul meu daca o sa te uiti pe trinitas tv o sa vezi si multi preoti ortodoxi care nu poarta barba. e o chestie facultativa.si nu cred ca harul sau puterea unui preot sta in barba. e doar o recomandare a biserici c restine tinand cont ca sfinti parinti purtau barbi,
Barba nu este ceva obligatoriu, preotii o poarta doar daca vor.Se spune ca Mantuitorul a purtat barba, Sfintii de aceea e indicat, plus ca iti da o senzatie de barbatie, credinta, si cumpatare.
Preotii catolici nu sunt obisnuiti sa poarte barba si sunt si preoti ortodocsi care nu au barba.
In concluzie, barba e doar o optiune.
Iti gasesti raspunsurile aici: http://www.newadvent.org/cathen/02362a.htm.
No succes.
Intr`adevar preotii catolici din prezent nu poarta barba. Eventual calugarii, dar pe timpuri sa stii ca se purta.Nu e vreo mare filozofie, sau nu e scris undeva ca ei nu trebuie` sa poarte barba. pur si simplu.
Nu stiu exact! Dar preotii catolici nu au voie sa fie casatoriti spre deosebire de cei ortodocsi.
In Ortodoxie, barba la Barbati este ca si baticul la femei.Ambele semnifica supunerea si smerenia in fata lui Dumnezeu si au scopul de a ascunde trupul pentru a nu atrage privirile celor din jur si pofta trupeasca(a barbatilor sau a femeilor, dupa caz)La catolici este altfel de credinta.
anonim_4396 întreabă: