Cica trecutul sa repeta si trebuie sa invatam din trecut
parerea mea : prostie! nu ne-a ajuta cu nimic istoria ce sa invat din trecut ? sa nu ma bat cu turcii ? n'am intels nici eu de ce trebuie sa facem istorie si nici nu cred ca o sa inteleg vreodata
"Istoria, pe scurt, este o analiză a trecutului cu scopul de a înţelege prezentul şi de a ne călăuzi comportamentul în viitor." Sidney E. Mead
Sunt multe alte defintiii ale istoriei, insa cred ca citatul de mai sus, raspunde cel mai bine intrebarii puse de catre tine.
Nici mie nu imi place istoria dar sa stii ca e si ea buna la cultura generala. tu chiar nu vrei sa stii ce s-a intamplat in vremurile indepartate, din ce popoare ne tragem? nu ca pe mine m-ar interesa foarte multdar pe unii ii intereseaza...:-|
Două răspunsuri pentru tine, nu ale mele, ci ale unor oameni mai deştepţi ca mine (scuze dacă nu citez exact):
1) Cine controlează prezentul, controlează trecutul. Cine controlează trecutul, controlează viitorul.
2) Cine nu cunoaşte trecutul este condamnat să-l retrăiască.
Daca nu-ti palce nu mai fa. Redirectioneazati interesul pe ceva ce crezi ca iti este de folos si iti place.
Sa zicem ca esti intrebat de o persoana importanta...cand au avut loc razboaiele dintre daci romani, tu trebuie sa stii ca primul a fost in 101-102 si al doilea in 105-106. Intelegi?
Sa tinem minte cand si unde si cum s-au batut toti pe acolo ca na-veau de lucru
Ca sa stii de unde de tragi din maimuta cum spun unii sau din Adam si Eva cum zic altii!
Pentru ca sa stim ce greseli auu comis stramosii nostri si sa nu le comitem si noi
Invatam istorie sa stim cine au fost inaintasii nostri. eu cred ca se face intr-un mod exagerat. ar trebui facuta si istoria si geografia ca si cultura generala, nu ca materii obligatorii.
anonim_4396 întreabă:
Emamuresan întreabă: