Cum spuneam și mai sus, mulți cred că vorbind o combinație de engleză și română par mai culți și cred că așa își atrag urmăritori. Unii cred că dacă cineva vorbește așa e automat mai deștept dar nu e adevărat.
Acest fenomen apare și în engleză, doar că lumea se ia de gramatică și nu de cum vorbești. Cei care fac asta sunt numiți grammar nazies.
Sunt curios să știu însă câți dintre cei care vorbesc romgleza știu engleza foarte bine? Am cunoscut mulți care vorbeau această combinație și când încercam să port o conversație în engleză cu ei nu știau cum să formeze corect propoziții.
Stai așa, că nu e necesar să fii și tu agresiv, la rândul tău. Totuși, nu înțeleg, care este limba ta maternă?
Ai copilărit in altă țară, părinții tăi au vorbit cu tine 24/7 limba acelei țări, acasă, la muncă, la școală, ieșiri în oraș, etc? Dacă te-ai născut într-o regiune de maghiari, atunci asta este limba ta maternă... Adică, pe baza acestei idei se formează "limba maternă", și de aia sunt și documente sau examene unde ți se cere să scrii limba maternă (fie ea română, engleză, maghiară, chineză, rusă, etc)
Ai învățat română pe parcurs, ca cea de-a două limbă de vorbire, din nu-știu-ce-motiv? Atunci româna este cea de-a doua limbă.
Toate se pot rezolva cu calm, doar că trebuie să mai respiri câteodată.
Nu vreau si nu imi place sa fiu un om rau/agresiv/negativ etc. dar rautatea gratuita pe care o primesc aici este cam greu de ignorat. Nu am facut nimic rau nimanui si cu toate astea se trezesc "saltolani" si trolli sa imi vorbeasca urat din tot felul de motive neinsemnate.
Unora efectiv asta le place, sa se ia de alti oameni fara motiv. Si nu inteleg unde spera sa ajunga cu asa mizerii, cei care comenteaza aiurea pe aici. Doar la discutii inutile se ajunge.
Sa il anunte cineva pe individul ala ca e cazul sa isi ceara scuze pentru ce mi-a spus, si alta data sa stea in banca lui si sa se abtina de la astfel de mizerii cu mine.
"acum 13 ore | FacPlangerePenalaOricuiMaMaiInsultaPeAcestSite explică (pentru ONUR1997):
Ia pune o intrebare in engleza, sa vezi ca ti-o sterg astia"
asta nu are nici in clin nici pe maneca cu ura
are de a face cu faptul ca asta e site romanesc si NUMAI romanesc
ca mai scapa cineva o chestie de gen "or something" in engleza e una, ca pui o intrebare direct in engleza e cu totul altceva, incalci regulile cel putin, ca sa nu vorbim de faptul ca regula a fost facuta ca respect pentru cei care nu stiu engleza si care s-ar putea simtii lasati pe dinafara
insa in rest, engleza in ziua de azi e minimum de bun simt ca limba straina... UNIVERSALA, altfel, eu de ex. detest germana pe care am NEVOIE sa o invat pentru ca nu imi place catusi de putin
la fel ar putea fi engleza pentru unii
Asta crezi ca inseamna ca o urasc, sau ca pur si simplu e de porc sa intrebi in alte limbi pe un site in romana? Vrei engleza, valea pe Reddit sau Quora! P.S. Nu am nimic cu engleza, chiar o folosesc profesional zi de zi.
E de porc sa spui "valea" unui om pe care nici macar nu il
cunosti. Masoara-ti cuvintele needucatule
Ptr ca e putin aiurea, are timpurile alea tampite inutile, plus ca se citeste altfel decat se scrie.
Spre deosebire de germana unde citesti cam cum scrii, si ai un singur prezent, nu sapte.
Chiar si nemtii se mira unii "daca eu lucrez la audi sau daca mananc acum, nu e tot prezent?! De ce sa fie doua?".
Eu nu urasc limba asta, am zis ca idee de ce poate unii o urasc.
anonim_4396 întreabă:
ツDyAツ întreabă:
DamianStefan întreabă:
ZloteaIulian întreabă: