| Ðean a întrebat:

De ceva vreme mi-a trecut prin cap gândul să scriu o carte, deoarece îmi place să scriu, sunt creativ şi cunosc pe cineva care m-ar putea ajuta în acest domeniu. Problema este că am 15 ani, deşi după comportament atât fizic cât şi mental nu par.

Revenind la problemă, am început să scriu ceva din carte în Microsoft Word 2003 în format. pdf - nu am găsit un titlu adecvat încă, povestea este despre un băiat care îşi descoperă puteri miraculoase în timp, etc... un SF pentru adolescenţi.

Acum vine şi întrebarea de final; Să mă apuc să scriu în continuare sau să aştept să împlinesc 18 ani?

12 răspunsuri:
April
| April a răspuns:

Stii doar vechiul adagiu:"Valoarea nu asteapta numarul anilor"; asa incat :continua ceea ce ai inceput.Succes!

| NuDauFunda a răspuns:

Poti face o incercare si pe moment, dar iti sugerez sa citesti cat mai mult, si nu doar SF, pentru ca te ajuta sa-ti dezvolti un stil propriu si sa ai o viziune mai buna despre propriul plan legat de carte.
E bine ca ai talent si ca esti creativ. Daca esti si ambitios, cred ca ai calitatile esentiale pentru asa ceva. Totusi nu uita, romane se tot scriu, dar foarte putini reusesc sa si faca ceva din scris.

| κλάους a răspuns:

Ce treaba are varsta aici? Vezi? Lumea asta te face sa nu faci ceea ce vrei! Ideea este ca poti sa scrii o carte si la 13 ani, si sa o publici, daca e buna, la 18 ani. Nu uita ca o carte buna nu se scrie intr-un an, sau doi (Asa cum a fost twilight), si, tu in 3 ani poti sa o faci mai buna decat toata seria Twilight la un loc.

| κλάους a răspuns:

Stii cum se spune, "repetarea e mama invataturii", pai, intra pe wattpad.com, scrie povesti, si asteapta pareri de la alti utilizatori. E un site fain si care te poate ajuta mult. De exemplu pe mine m-a ajutat, si, sincer sa fiu, vreau sa scriu o mini trilogie pe site:).

Priam carte din trilogie este: http://www. wattpad.com/1628694-plenilunium-%C3%AEnceputul-luptei-plenilunium

Stiu ca sunt multe greseli la inceput, dar nu am vrut sa o editez pentru ca vreau sa vad, cand o sa o recitesc, ca am avansat la scris si toate cele:)).

| Simina1066 a răspuns:

Daca tu iti doresti sa scrii si te atrage atat de mult povestea pe care ai inceput deja sa o intrevezi nu conteaza varsta si nici cine o va citi. Atata timp cat tu stii ca ai oferit ceva lumii, ceva care-ti place, nu te poate judeca nimeni ca ai facut acel lucru la o varsta frageda! Urmeaza-ti creativitatea si contiinua sa scrii cartea!

| lovegirl15 a răspuns:

Ce treaba are varsta cu scrisul? Eu am 14 ani si de un an am descoperit ca am aceasta pasiune pentru scris.Am scris compuneri de cateva pagini bune, si chiar am facut o carticica cu coperta, prefata si cuprins care i-am dat-o profesoarei mele de romana.Nu renunta la pasiunea ta, e un hobby din care s-ar putea castiga bine. Tine cont de faptul ca sunt persoane care fac avere din cartile pe care le publica.De exemplu Stephanie Mayer(Twilight) si J.K.Rowling(Harry Potter). Poate ca mai incolo,dupa ce iti vei mai dezvolta vocabularul, iti vei putea scoate propria carte, avand in vedere ca cunosti pe cineva care te poate ajuta.
Succes!

| RagingZeus a răspuns:

Dupa parerea mea, daca iti place sa scrii, nu ar trebui sa te lasi oprit de faptul ca nu ai 18 ani, sau nu mai stiu eu ce varsta.
Deci scrie in continuare, si simte-te bine cu ceea ce faci.
Mult succes in a face ce-ti placewinking, si astept sa citesc o carte scrisa de tine, intr-o zi.

| DrunkenRat a răspuns:

Si eu am o carteblushing tot SF dar nu neaparat pentru adolescenti.
Poti publica orice la orice varsta, dar eu astept sa o scriu pe a mea la 40 de ani. Pe bune, acum. am incercat, dar inca sunt legata de acea "spiritualitate adolescentina" si daca nu pun un fenomen poltergaeist in carte, nu sunt sanatoasa. E dorinta de SF tipica adolescentilor. Cu toate ca ma consider matura pentru varsta mea, 15 ani, nu sunt pregatita psihic pentru a scrie o carte. Evident, pot scoate acel fenomen polteregaeist de acolo, doar ca eu nu voi fi okay cu asta(e tipic mentalitatii de copil). Cu varsta se diminueaza majoritatea imboldurilor in gen si voi fi capabila sa scriu ceva plauzibil. Doar nu vreau sa-mi iasa ceva gen Twilight, nu?

| Ðean explică:

Într-un final m-am hotărât să mă documentez mai mult în această privire, opţional să urmez un curs - până atunci voi încerca să fac diferite compuneri, poveştiri de 3-4 pagini pentru a exersa.

Vă mulţumesc pentru răspunsuri! Îmi pare rău că nu vă pot oferi Fundă la toată lumea, din această cauză nu voi da Fundă la nimeni, voi da doar note.

| bya97 a răspuns:

Scrie asta vreau sa fac si eu insa in legatura cu tine scrie, nu fiind ca pasiunea dispare, pasiunea pentru scris nu dispare in veci, eu zic sa scrii ce are daca scrii acum? eu cel putin vreau sa scriu o carte:d desi am 14 ani si ce daca? daca ne place eu iti yic sa scrii poate nu o sa fie reusita prima carte e si normal esti incepator )la fel ca mine insa nu ar trebui sa te preocupe asta ai sa vezi ca o sa ai un viitor stralucit...tot ce iti zic e sa scrii o carte! sunt sigura ca vai fi fascinanta... fundita?

| MihaelaSiEu a răspuns:

Buna! Si eu imi doresc sa scriu o carte, dar m-am gandit ca ar fi mai interesant sa colaborez cu inca o persoana sau doua(ceva de genul.eu incep povestea,celalalt continua,apoi celalalt, apoi eu, apoi ...etc.) Ar fi super!

Dar.referitor la dilema ta.eu cred ca nu ar trebui sa renunti la ceea ce ai inceput deja pentru ca peste ani s-ar putea sa-ti pierzi ideile, sau chiar gandirea de azi.In acelasi timp poti urma cursuri de specializare, poti citi si alte opre si chiar critica literara - e foarte utila.Nu conteaza varsta! Chiar daca aceasta carte nu va fi perfecta, atunci cand te vei perfectiona ai sa ai un punct de reper si o sa-ti poti compara noile opere cu cea dintai.

Sincer sper sa revii asupra deciziei...
Mai vorbim!

| Danyy8 a răspuns:

Ar trebui sa incepi de indata sa scrii deoarece nu se stie daca vei mai fi pasionat de asa ceva si nu e bine sa lasi talentul sa se iroseascahappy. Oricum nu lasa pe maine ce poti face azibig grin si ca idee pentru un titlu ai putea incerca ceva de genu: The power within. sper ca ti-am fost de ajutor big grin

Întrebări similare