Termenul si intelesul la care s-a redus astazi, mai larg la origine, vine intr-adevar din franceza.Si astazi francezii au, inca, reputatia de a fi cei mai curtenitori barbati(cat addevar? cata legenda?)"Obiceiul" e vechi ca insasi viata si e dictat de un "instict atat de van/ce s-abate si la pasari de vreo doua ori pe an"cum spune Eminescu...Natura ii cera masculului sa-si cucereasca perechea in scopul procrearii... UNII se bat ca berbecii, altii canta sau dansaza infoindu-si penetul precum cintezoii sau cocorii, altii isi fac creste cu gel si se dau tari in "bistari"precum oamenii... obiceiuri si obiceiuri...
Este bine stiut faptul ca Dumnezeu a creat pe barbat un cuceritor, si multe femei ignora asta.
Dupa ce trece romanta perioadei de dupa casatorie, dupa ce trec anii, dupa ce apar copiii lucrurile in familie se schimba mult. Sotia si sotul in egala masura tind sa intre intr-o stare de rutina, o stare de obisnuinta care se strecoara neobservat si aparent motivat in relatia dintre cei doi iubiti. Totul devine "normal" un normal care dauneaza. Chiar daca cei doi isi mai gasesc timp liber il vor consuma inadecvat, nesesizand ca orice timp disponibil le poate reimprospata si tonifia relatia daca este petrecut bine.
Cred ca este momentul ca fiecare sot sa reinvete arta de a face curte, de a cuceri iar sotiile sa invete iar sa fie atragatoare, ispititoare sa invete sa transmita mesaje corecte sotului pe care il iubeste si cu siguranta acesta va reactiona cu mare placere. Mesajele trensmise de sotie sunt mult mai puternice decat cele transmise de alte femei.
Omul inca din timpurile primitive cum prindea o femeie de care ii placea, ii facea un gard in jur sa nu poata fugi la altul si ea nu facea nimic decit se plimba prin curte si se gindea cum sa o stearga de acolo. Deh! asa sunt femeile, se uita in curtea vecinului.