Cand Iisus era rastignit pe cruce, Maria a pus la picioarele lui un cos cu oua... Sangele a curs pe oua si le-a inrosit. Cam asa stiu eu. Deci ouale se vopsesc de Paste ROSII (nu galbene, albastre, verzi, etc.)
De la Iisus, cand a fost rastignit, maria a pus un cos cu oua la picioarele lui, iar uoale sau inrosit de la sangele lui Iisus care cursese pe ele
Faptul ca ouale ce au fost puse de catre maria la picioarele lui Isus atunci cand acesta era rastignit s-au vopsit in rosu de la sangele acestuia, in Joia Mare acestea trebuiesc vopsite in rou (nu alta culoare)
Vopsirea oualor este anterioara crucificarii lui Isus. S-a constatat ca ouale vopsite se pastrau mai bine si se alterau intr-un timp mai indelungat decat cele nevopsite. Mira
Aceasta traditie vine tocmai din perioada rastignirii lui Iisus cand Maria a asezat la picioarele lui sangerande un cos cu oua, care datorita sangelui ce siroia s-au rosit.
cand Iisus era ea rasticnit p cruce si sub crucea Lui FECIOARA MARIA avea un cos cu oua si El a fost intepat cu sulita in burta sau coaste si sangele a curs p oua lea inrosit ...asta tot ce stiu eu si in plus ouale se vopsec de Paste ROSII ...km a aparut acum noua "fita" sa s vopseasca galbene, albastre, verde...si mai stiu eu ce culori
Iisus a fost rastignit,iar mama lui,Maria i-a pus sub picioare un cos cu oua, acel cos a vrut sa-l dea oamenilor care au decis sa-l rastigneascz, dar nu l-au acceptat.Cum oamenii i-au pus ace in picioare, sangelel i s-a scur pe oua si asa s-au facut ouale rosii.Dar acum oamenii folosesc mai multe culori, dar culorile semnifica: Roşu - simbol al sângelui, soarelui, focului, dragostei şi bucuriei de viaţă.
Negru - absolutism, statornicie, eternitate.
Galben - lumină, tinereţe, fericire, recoltă, ospitalitate.
Verde - reînnoirea naturii, prospeţime, rodnicie, speranţă.
Albastru - cer, sănătate, vitalitate.
Violet - stăpânire de sine, răbdare, încrederea în dreptate.
Iar prnamentele: - linia dreaptă verticală - simbolizează viaţa.
- linia dreaptă orizontală - simbolizează moartea.
- linia dublă dreaptă - simbolizează eternitatea.
- linia cu dreptunghiuri - simbolizează gândirea şi cunoaşterea.
- linia uşor ondulată - simbolizează apa, purificarea.