Intrebarea ta e usor confuza, insa daca este vorba despre umor, cu siguranta ca stilul lui Creanga e cel care poate intr-adevar furniza situatii comice realizate prin diferite mijloace.Gasim,astfel,multe proverbe si zicatori precum:"sa traiasca trei zile cu cea de-alaltaieri",porecle si apelative caricaturale :"tapul cel ros"Buzila",diminutive cu valoare augmentativa:"buzisoare","bauturica",expresii si vorbe de duh"Da-i cu cinstea, sa piara rusinea", etc.Creanga este un adevarat erudit in ceea ce priveste limba populara,specifica Moldovei si uneori intr-un singur pasaj se intalnesc,ca la nimeni altul,mai multe expresii idiomatice. Iata unul:"Ia asultati,mai,dar de cand ati pus voi stapanire pe mine, zice Gerila? Apoi nu ma faceti din cal magar, ca va veti gai mantaua cu mine.Eu is bun cat is bun, dar si cand m-a scoate cineva din rabdari, apoi nu-i trebuie nici tigan de laie impotriva mea."
Dar poate cea mai mai importanta sursa de buna -dispozitie pentru cititorul care vrea sa afle intamplarile cuprinse in povestile si povestirile lui Creanga este placerea evidenta cu care autorul ni le povesteste.Numai bine.
Da,n-am uitat nici de acea intrebare a lui cu colegii de la junimea atunci cand se facea chef de glume :„pe ulita mare sau pe ulita mica"
pana la urma m-am prins.erau 3 chestii licentioase pe care pierzand cartea le-am cautat pe net si am vazut ca din pacate umorul lui nu e gustat astazi tocmai cum ar trebui.
"Deci' se pune cand tragi o conluzie nu cand incepi ceva. Ai uitat ceva virgule. "creanga" se scrie cu litera mare. "Deci" nu esti un "tocilar".
Ma simt mai bine
Nici dumneata nu cred că ai fost! (din câte văd în avatarul dumneavoastră) Corect ar fi fost ca virgula să existe după structura,, o concluzie". Ai uitat de o virgulă. În ultima sfidătoare propoziţie, corect din nou ar fi fost ca virgula să existe după construcţia,, deci", fie că tastai serios sau nu. Ai uitat de două virgule. Buuun... Necrophagist, după asta, acum cred că ai ajuns la orgasm.
Draga mea analfabeta. Uita-te la tine cate greseli ai facut si lasa paiul din ochiul altuia. Una este sa nu pui o virgula si alta este sa scrii un nume propriu cu litera mica. La tine, e jale! Du-te cu propozitiile scrise la un profesor de romana. O sa-l apuce plansul. apropo! Cuvantul corect era "necrofag". Necrophagist este o formatie germana. Mai ia DEX-ul ca ai ramas in urma. Din poza mea (avatar cum zici tu) nu ai ce sa vezi. Vezi un om batran care a invatat ceva in viata si a facut ceva in viata. La varsta mea eu repar computere pe langa pensie. Am invatat engleza singur. Dupa poza ta vad o idioata mica si obraznica. Nu te obosi sa-mi raspunzi ca ti-am dat "Ignora".
Bine. eu ti-am dat un sfat. Cum scrii asa te obisnuiesti si vei gresi si in acte. Treaba ta. Fa ce vrei.