| Goddessss a întrebat:

Desenul, pictura, cantatul etc se dezvolta de-a lungul timpului sau pur si simplu le ai de la început?

15 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai te nasti cu un creier, care este capabil de orice si depinde de om dupa cu ce il umple.
Dar, in principiu, tind sa cred ca aceste abilitati pe parcursul vietii, pana la urma sunt oameni care nu au habar ce inseamna si cum pot sa faca arta in copilarie, si se intampla ca peste cativa ani sa scoata ceva incredibil de mana lor, urmand ca peste ani iar... sa nu poata sa mai faca asta.

Eu de exemplu nu pot sa cant la pian cum o faceam cand eram mic laughing Ce este drept, nici nu am mai prea incercat.

| Celcestietot a răspuns:

Si, si.

| Dismally a răspuns:

Le poti invata in timp, nu toti s-au nascut cu talent si nu toti cei talentati isi folosesc acel talent.

| Nemessys a răspuns:

Au niște skill uri cu care se nasc și acele skill uri pot fi folosite în domeniul de arta. Însă bineînțeles ca trebuie dezolvatate cât mai devreme.

| CostinAlamariu a răspuns:

Daca te referi la talent, dati-l poti dezvolta. E plin Youtube-ul de oameni care canta extrem de prost si care au repetat zi de zi si dupa vreo 5 ani au ajuns sa cante foarte frumos.
Sau desenul. Eu sunt o dovada vie ca am trecut de la a desena destul de prost (pana pe la 18) dupa care am invatat efectiv cum sa desenez si prin exercitiu am reusit sa starnesc wow-uri si laude de la oameni.
Absolut orice talent se poate dezvolta si nu lăsa pe nimeni sa-ti zica ca nu e asa si ca "te nasti" cu aceste talente.

| Ineys a răspuns:

Nu te nasti cu nimic. Totul se invata. Talentul innascut nu exista, ci doar munca. Munca munca munca, de mici copii, 5-10 ani.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Le inveti prin munca.

| StrongHeart a răspuns:

Cred ca orice se poate invata.Eu vreau sa invat sa ma dau cu parapanta candva.

| zilog a răspuns:

Eu am invatat sa pictez la de la 23 ani pana la 27 dar castigam bani din asta il ajutam pe un pictor si castigam binistor ca si ciubuc suplimentar separat de job-ul meu si mie imi placea faptul ca pictorii au cultura muzicala stiu istorie ai multe lucruri bune de invatat de la ei pentru ca sunt mult mai intelepti
daca as fi in Bucuresti te-as invita la un gratar cu artisti plastici pictori...
tinem legatura daca vrei te pot pune in legatura sa vezi si tu cum este viata de artist
din spatele scenei
viata lor de zi cu zi când își pregătesc capodoperele

| zilog a răspuns:

Eu am locuit in case de pictori am prieteni pictori care imi fac mâncare buna
merg cu ei prin lume la tot felul de expozitii internationale
si facem gratare impreuna cu artistii plastici

pictorii invata tot timpul

poti sa fii afon prin multa munca daruire si implicare ajungi pictor bun
am prieteni pictori care au si 80 de ani si ei tot invațăcumpără cărti pe care dau chiar si câte 300 euro pe câte o carte cu poze de la alte picturi si povești si istorie

pictorii sunt si cei mai buni istorici pentru ca ei cerceteaza si citesc tot impul ca sa stie cum erau imbracati sau care era cultura de la anul in tara
si le place istoria la nebunie
ei când se intâlnesc jumatate din timp fac bancuri bune si jumatate din timp vorbesc de istorie

si fac niste mâncaruri extraordinar de bune pentru ca ei se dau mari unii la altii nu cu ce au pictat ci cu gustul mâncarii si cu istoria mâncarii respctive si cu arta si magia de a face mâncarea respectiva un spectacol
ei transforma făcutul de mâncare intr-un spectacol

| Vântulalb a răspuns:

Ai un talent innascut pe care il dezvolti in timp ca sa te perfectionezi. Dar fara un talent, nu faci nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Îs în sânji. Dar și munca e importantă.

| Goddessss explică (pentru anonim_4396):

Ești moldoveanca?

| MValentin a răspuns:

Aici e vorba de doua faze.
Unii sunt buni la aceste lucruri dintr-un talent nativ, de exemplu deseneaza senzațional fara ceva ore de desen sau meditatii asupra acestui lucru.
A doua faza este conturata asupra celor ce sunt foarte buni la desen prin multa tehnica si culegere de informații.
Deci amândouă variante de ale tale sunt corecte

| Whateverrr a răspuns:

Și-și. Cred ca și cineva cu mai putin talent intr-un domeniu poate să ajungă la anumite performanțe, însă va depune mult mai mult efort decat altcineva talentat, care are inclinatii din nastere.

Întrebări similare