| unbaiat a întrebat:

Desi il admiram pe Dan Puric de o vreme au loc pe internet o serie de dezbateri aprinse

referitoare la construirea catedralei de la Aiud care ma contrariaza.Problema ar fi cam

asa:Dan Puric care se pare ca membru al unei anticamere a Clubului de la Roma(masonerie)
a trecut de cuvantul parintilor Justin Parvu si Arsenie Papacioc si a propus un proiect
diferit de cel al bisericii si ar fi aranjat sfintirea locului pe ascuns.Scandalul a luat

amploare de cand si cu lupta impotriva cipurilor biometrice.
Cei care ii sunt impotriva aduc ca argumente masoneria si cateva piese jucate si regizate

de el plus ca discursurile lui ar fi prea„acordate"politic.

http://www.youtube.com/......ttp?/watch

2F2009%2F06%2F06%2Fdan-puric-se-jertfeste%2F&feature=pla yer_embedded

http://www.youtube.com/......ttp?/watch

2F2009%2F06%2F06%2Fdan-puric-se-jertfeste%2F&feature=pla yer_embedded

Pe de alta parte Dan Puric nu s-a proclamat niciodata teolog ci doar un om care vrea sa

asigure „o cale cat de cat maturata spre biserica". Eu voi incheia cu o mica parabola spusa

de Dan Puric.

http://www.youtube.com/watch?v=ptcspNwqMns&feature=relat ed

http://www.youtube.com/watch?v=G4tCtFoHCwY&feature=relat ed

Avem dreptul sa dam primii cu piatra? Este Dan Puric un impostor si o „unealta" a

masoneriei? Sau acest conflict a incins prea mult spiritele si se exagereaza cu

minimalizarea calitatilor lui?

18 răspunsuri:
daniela
| daniela a răspuns:

E mult prea complicata viata. Oare de ce? Mai simplu catedrala trebuia facuta si sfintita de ce si de cine nu cred ca mai are importanta

| giovana a răspuns:

Nu cred ca este mason. Il calomniaza ca sa il infranga!

| greg a răspuns:

N-aveti minte.Si cum a influentat Dan Puric Romania si impotriva cui si de ce? Vorbiti lucruri concrete nu sugiucuri si vrajeli proaste ca noi suntem romani destepti majoritatea.

| unbaiat explică:

Pentru ca vad ca se gasesc unii cu iq mai mititel asa.sa ma acuze pe mine de nu stiu ce intentie, ii sfatuiesc sa citeasca cu atentie intrebarea iar daca nu o inteleg sa-mi spuna.Intrebarea a fost inspirata de dezbaterile care se duc in anumite cercuri si pe anumite bloguri (sigur nu la un nivel atat de„ridicat"ca aici) printre care si blogul unui preot si teolog ortodox. Dupa ce vazusem comentariile si argumentele atat de frumoase si bine motivate ale diversilor cetateni de pe acolo ma asteptam ca si aici sa se intample la fel.Pro sau contra se poate vorbi si civilizat.Il admiram pe Dan Puric(si inca imi plac discursurile lui) doar ca nu trebuie sa ne prefacem ca nu se intampla nimic si nu este oarecum incriminat de anumite fețe bisericesti.Si eu sunt contrariat si ma asteptam ca voi sa ma „luminati"in chestiune nu sa vorbiti tampenii(ma refer la anonim).

| maria a răspuns:

Cred ca inainte de toate, este un actor talentat, care a participat la conferinte pe teme ortodoxe, dand curs invitatiilor organizatorilor.Nu e un teolog si nu va fi nicicand.Cat despre "afinitatea" sa spre masonerie nu stiu cat e de adevarat si nu am cunostinte de asa ceva in mod real. Este un actor talentat, musteste in el forta de a transmite mai departe mesaje, cu tenta si substrat religios, adaptat la contemporaneitate.Sincer nu il consider un impostor, vorbind la rece. Sunt multe conflicte care au aprins spiritele de-a dreptul si duc la invrajbirea oamenilor, deja distantati de munca, stres, griji cotidiene si mai ales, de lupta pentru supravietuire.Nu e teolog (preot sau profesor) ca sa putem vorbi despre trecutul cuvantului parintilor Justin Parvu si Arsenie Papacioc si sfintirea unui lacas de cult e bine sa fie facuta...ma indoiesc de faptul ca a fost pe ascuns...sa ne plecam genunchi si sa ne rugam mai mult ( cei ce vor si pot sa o faca), fara sa osandim pe altii.Doamne ajuta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mi se pare prea complicat sincer, si eu am auzit unele sfaturi` pe youtube a lui Dan, dar daca spui ca e mason si are atate,, bube in cap" nu ma mai mira nimic, sunt sigur ca pentru banii a facut o, in ziua de azi si sufletele se vand pe banii nu numai obiectele si produsele...trist...ce sa zic? pacat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iata o alta porcarie generata de religie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cine esti "un baiat" de pui intrebari documentate ca la securitate? Dan Puric este o valoare! un roman genial in vremuri in care ne conduc niste corcituri de limbrici amestecati cu soparle.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt unele dovezi ca dan puric ar fi mason... cum ar fi documente si poze...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Craciun fericit,
intamplator am dat peste aceste cuvinte de mai sus, as avea cateva cuvinte pentru cei ce nu se recunosc; nicio data sa nu faci ce face popa, ci ce zice popa.
Aveti aici cateva detalii despre lista masoneriei Romane;
http://www.badpolitics.ro/......aport-sri/
http://www.badpolitics.ro/......amantului/

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Talentul e talent, iar D. Puric e un tradator al Ortodoxiei, ca si patriarhul ecumenist Daniel. Masonii ne dau pe o cosarca de stiuleti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunteti voi m a s o n i.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cred ca Dan Puric are legatura cu masoneria

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca este un om de exceptie, un model de umanitate, care vede religia nu ca scop in sine, ci ca o cale spre binele tuturor oamenilor. Nu cred ca are importanta daca este membru al nu stiu ce antecamera sau daca este membru de sindicat. Este normal sa aiba un discurs acordat politic (desi totusi discret, de mare bun simt)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Cine este fãrã de pãcat sã arunce primul piatra" si apropo domnul Dan Puric nu are cum sa se declare teolog pentru ca nu a terminat o scoala teologica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Cine este fãrã de pãcat sã arunce primul piatra" si apropo domnul Dan Puric nu are cum sa se declare teolog pentru ca nu a terminat o scoala teologica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trecand peste toate suspiciunile reclamate aici, eu am simtit atat la prelegerile lui cat si la piesele jucate de el am simtit o stare de trezie si de mandrie de fi roman nu neaparat prin ce spune sau joaca Puric ci prin faptul ca ne aminteste cati romani de valoare au existat sau exista in Romania, masoni, crestini, necrestini dar care ne duc faima in sensul bun al cuvantului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se urmareste minimalizarea calitatilor lui