In primul rand, atunci cand o sa mai intampini o problema de genul asta, intelege textul prin prisma ta.Nu exista o definitie clara si fara echivoc la un citat, el poate fi interpretat in diferite moduri.Eu inteleg din aceasta sintagma cat de dureros este sa fi tintuit in universul lumesc numit viata, cat de mult suferi de-a lungul existentei tale si cate lacrimi versi. Oricat ai fi de puternic, sunt momente cand viata te doboara, de aceea, nu poti scrie intr-o maniera amuzanta, plina de entuziasm, despre viata.Un om care a gustat din pelinul cotidian, daca i se va cere sa isi scrie viata, isi va aminti multe experiente care i-au adus siroaie de lacrimi pe obraji.De aceea, despre viata nu se poate scrie decat cu un toc inmuiat in lacrimi.
Yukiee ţi-a dat un răspuns bun, şi probabil, dacă m-aş încumeta să comentez şi eu acest citat a lui Emil Cioran, aş ajunge să-l critic şi aş fi OFF-TOPIC. Cioran era o persoană pesimistă, care dispreţuia viaţa. Deşi a trecut printre atâtea încercări, în loc să încerce să se "ridice", îi plăcea să se afunde în tristeţe şi să vorbească numai despre acestea. Avem exemple atâtea titluri de cărţi care demonstrează că a avut angoase şi că era pur şi simplu obsedat de ideea morţii : "Pe culmile disperării", "Silogismele Maladiei","Lacrimi şi Sfinţi", ş.a.m.d.
Fiind un bun cunoscător al limbii germane, a citit operele marilor filosofi : Schopenhauer, Kant, şi nu în ultimul rând Nietzsche, care, l-a influenţat în mod negativ, făcându-l să aibă înclinaţii spre nihilism. Considerând că viaţa nu are niciun sens, şi că nu-ţi provoacă decât suferinţă, a preferat să scrie astfel de citate, cu scopul de a ne face pe noi să credem/înţelegem că despre aceasta,, nu se poate scrie decât cu un toc înmuiat în lacrimi."
¨ Despre viata se poate scrie doar cu un toc inmuiat in rahat ¨ - si asta pot sa-ti explic in sute de pagini.
Eu cred ca persoana care a scris acest citat, era foarte trista. Din citatul persoanei reiese ca este trista si ca viata nu este intocmai cum o vrea. Daca acea persoana este intrebata despre viata sa, va povesti cu lacrimi in ochi sau daca este pusa sa scrie un rezumat al vietii sale, va scrie cu lacrimi in ochi. Eu asta inteleg :*
Cel mai greu in viata este sa convingi inima si capul sa colaboreze cu inima. ti-am explicat :X fundita?:*
Un prieten mi-a explicat ca nu poti scrie despre viata decat plangand pentru ca iti amintesti amintirile etc.asa am inteles
Se refera la faptul ca in viata avem parte si de durere,de lacrimi. De aceea cerneala clasica a fost inlocuita cu "lacrimi".
Vezi tu,asta explica realitatea, oricat de roz ar fi, o lacrima tot curge...
Sper ca te-am ajutat :*>
AirănMeidăn întreabă: