Din oceania-australia! contine australia, noua zeelanda, si casteva mici arhipelaguri din zona! ma rog, am terminat cam de 13 ani liceul... parca asa am invatat!
Noua Zeelandă (Aotearoa în maori, New Zealand în engleză) este o țară compusă din două insule mari și mai multe insule mici, situate în sud-vestul Oceanului Pacific. Printre națiunile Pacificului de Sud, Noua Zeelandă are cea mai mare și cea mai industrializată economie și este a doua după Papua Noua Guinee ca populație. Noua Zeelandă este notabilă pentru izolarea ei, fiind separată de Australia, la Nord-Vest, prin Marea Tasmaniei (cca. 2000 km distanță). Cei mai apropiați vecini sunt Noua Caledonie, Fiji și Tonga. Majoritatea populației este formată din descendenții europeni (Pakeha - în limbajul localnicilor), indigenii Māori fiind cea mai mare minoritate. Non-Māori polinezieni (samoanii) și populația asiatică constitue de asemenea minorități importante, în special în orașe.
Sursa: Wikipedia
Sper că te-am ajutat.
Noua Zeelanda estee un vecin al Australiei(Oceania) care este compusă din două insule mari și mai multe insule mici, situate în sud-vestul Oceanului Pacific. Deci pe scurt este o insula de pe Oc. Pacific.
Daca vrei si sursa : capul meu.:X
Vad ca mai stiu ceva geografie
Noua Zeelanda face parte din continentul Australia...imi dai funda plsss?