Iti poti suna cea mai buna prietena si sa vorbiti,te poti gandi ce frumos va fi in Turcia,compui ceva(in cazul asta trebuie sa iti iei si un caietel la tine), asculti muzica de pe telefon, te gandesti cum sa iti decorezi noua camera sau pur si simplu te uiti pe geam pentru ca vor fi ultimele imagini din Romania.multa bafta si gandeste pozitiv, in Turcia sigur e mai bine decat aici. drum bun!
Am gasit pe urbankid.ro :
Din ce judeţ este mașina din faţă?
Unul dintre jocurile pe care-l făceam și eu cu ai mei era să spun din ce judeţ este mașina din faţă, uitându-mă la numere de înmatriculare. Mai greu era când mașina era din altă ţară, dar cu ocazia asta își testau și ei cunoștinţele.
Ce încape într-o valiză
Unul dintre participanţi zice alfabetul în gând, iar altul zice stop. Litera la care se oprește este litera cu care fiecare participant trebuie să zică un obiect care încape într-o valiză. În mod ideal ar trebui să stabiliţi de la început dimensiunea acelei valize. Varianta mai grea a jocului este să spuneţi obiecte care încap într-o sticlă de lapte.
Număratul vacilor
Dacă tot se uită pe geam, fă-i pe cei mici să se uite cu un scop. Stabilește o anumită perioadă de timp sau o localitate până unde se termină jocul și pune-i pe copii să numere vacile pe care le văd. Stabilește și un premiul pentru cel care a numărat cele mai multe vaci. Nu trebuie neapărat să fie vaci, pot fi căruţe, mașini galbene sau bicicliști.
Lupta degetelor mari
Jocul ăsta îl tot joc de câţiva ani, tot așa când plicitseala tinde să strice buna dispoziţie și mă amuză de fiecare dată. Ideea lui este să te prinzi de mâna partenerului lăsând degetul mare liber și să încerci să-i turtești celuilalt degetul lui mare.
Jocul numelor
Acest joc presupune să spui nume de scriitori, vedete, cântăreţi, etc. De exemplu, zici un nume "Vasile Alecsandri" și apoi următoarea personalitate ar trebuie să înceapă cu litera numelui precedent, de exemplu, Alexandru Arsinel, după care Andreea Esca, ș.a.m.d.
Idei de jocuri interesante sunt pe kidspots.ro. Unul dintre ele consta in vanarea unei culori selectate pe fereastra. Odata aleasa, va trebui sa alegeti obiecte din peisaj care au culoarea respectiva. Sau combinatii de culori.
Iti poti lua un creion sau un pix si sa desenezi cel mai frumos peisaj pe care il ai in minte sau sa scrii tot ce ai de gand sa faci in Turcia pe o foaie.
Sa joci tomaplant cu alt cineva, se joaca: t =tari; o = orase; m = mari; a = ape; p = plante; l= lucruri; a = animale; n = nume; t = totalul punctelor, trebuie sa scrii la fiecare cate un exemplu cu litere alese dupa ordine alfabetica, iar cel ce termina primul ii da o porunca celuilalt ce urmeaza dupa el dar le poti numerota cu o bara pe cele care nu legasesti. poti intreba parinti daca nu sti sau pe alt cineva care nu joaca. Puteti spune povesti seara chiar pot sa fie usor de groaza daca este cineva care se sperie in masina.
Poti sa vb prin mesaje cu un /o prieten/a sau chiar sa compui o poezie, un scenariu de film (jucandu-te logic ) sau sa te uiti cine este la volan si cine te depaseste sau pe care ii depasesti sa te joci pe telefon sa faci poze pana cand faci o poza ce iti place apoi sa incerci sa o editezi.
Sa faci bratari din ate colorate sau sa iti schimbi sireturile la o incaltaminte si sa lesi sireturile intre ele la cel care doarme sau fara sa te vada sa ii faci o bratara care sa i-o legi in par.
Si sa stii este mult mai bine in Turcia decat in Romania
LisaJulie întreabă: