Tu ai vazut balerini(baieti)care stau pe poante? Asa li se spune. Balerinele, da, stau. Dar cu multe antrenamente si incaltaminte speciala.
Există un singur răspuns: "școli de balet, școli sportive inexistente în România sau le numeri pe degetele de la o mână.
Baletul, gimnastica se începe de la 3 ani, de obicei. Nu de la 10-15 ani, când este o luptă împotriva curentului.
Iar, în România, după 1990, sportul, cultura, învățământul au devenit niște paria ai societății românești. S-a promovat incultura, lenea, prostia.
Ce-i drept, băieții îmbrăcați în egări arată caraghios... Dar e impresionant să te pricepi, ca băiat, la asta...
Mai citește istoria, caută pe Google, fotografii cu istoria modei masculine și o să găsești o epocă în care, ceea ce numim "egări" astăzi, bărbații purtau în societate astfel de pantaloni strâmți.
" este nevoie de un curaj de fier"
Sa faci o pirueta?
" Și de o forță care va surprinde, aflându-se într-un corp atât de firav. Nu credeți?"
Nu cred ca e nici un corp atat de firav, nici o forta atat de surpinzatoare. E gratie, echilibru, exercitiu, flexibilitate. Nu are legatura cu forta sau cu un oarecare curaj.
Cum pot? Exercițiu. Muncă. Este greu, dar același lucru se poate spune despre orice lucru în viață. Undeva o balerină se întreabă chiar în momentul ăsta cu pot unii să joace basket sau alții, biliard. Fiecare avem talentele noastre, care combinate cu o pasiune stârnită din diferite motive și o tonă de muncă și noroc, pot duce la performanță. Ce nu cunoaștem, ni se pare de nepătruns. La fel și celorlalți li se pare de nepătruns ceea ce cunoaștem noi.
Nu de curaj este nevoie ci de muuuuulta munca. Antrenamente mai dure decat la sportivi.
Si da, statul in poante (pantofi, nu glume) e destul de obositor si dureros uneori. Uneori te doare si spatele. Dar, orice sacrificiu merita.
Pytykha întreabă:
DamianStefan întreabă:
ZloteaIulian întreabă: