| Aimée34 a întrebat:

Faceti un top al celor mai frumoase si speciale romane pe care le-ati citit vreodata. Puteti sa-mi spuneti de ce?

Răspuns Câştigător
| FeliciaCorinaA a răspuns:

1. Adam si Eva - Liviu Rebreanu doarece, in afara faptului ca scriitorul a fost genial in Rascoala, aici atinge subiectul sufletelor pereche, se foloseste de mitul androginului si de cel al reincarnarii si ne invata ca iubirea transcende timpul si spatiul.
2. Portretul lui Dorian Gray - Oscar Wilde. Nu prea as sti sa iti spun de ce m-a fascinat aceasta carte, poate datorita temei de actualitate, poate geniului scriitorului in constructia ideii acelui portret care absoarbe toate urmele degradarii personajului principal. Despre aceasta carte nu pot spune prea multe deoarece imi este teama ca voi folosi cuvintele gresite. Pe mine m-a captat de la descrierea camerei din introducere pana la sfarsit.
3. Tacerea Mieilor - Tom Harris. Acest roman este o capodopera. Clarice Starling poate fi un exemplu pentru toate tinerele din ziua de azi, apoi este Mr. Hannibal, un criminal construit cu o mare maiestrie de catre autor. Un roman captivant, foarte energic, daca il pot denumi asa.
4. Enigma Otiliei - George Calinescu. Stilul balzacian al romanului nu m-a impresionat pana la moarte insa personajul Otilia "face toti banii" happy
5. "Balciul Desertaciunilor" - William Thackeray tema este de mare MARE actualitate, romanul este pe alocuri amuzant, foarte frumos, cele doua volume ar speria la inceput, din cauza nr paginilor insa este o carte interesanta si usor de citit, foarte ironica.

| Aimée34 explică (pentru FeliciaCorinaA):

Mersi mult pentru raspunsul tau.Am vazut filmul Portretul lui Dorian Gray si chiar intentionez sa citesc si cartea, am auzit ca e buna, insa tu mi-ai dat aprobarea.Adam si Eva am citit si eu si trebuie sa recunosc ca m-a captivat.Liviu Rebreanu a surprins exact ce trebuia.De celelalte am auzit cate ceva, insa o sa le citesc.

2 răspunsuri:
| pldgsophie a răspuns:

Am citit si cartea si am vazut si filmul (Portretul lui Dorian Gray ) dar cartea mi-a placut mult mai mult pentru ca filmul schimba absolut tot si asta chiar m-a enervat, desi actorul era dradutz...