Am inceput cu Jules Verne si H G Wells, Vladimir Colin si alti autori romani, plus cei sovietici-mde, alea erau vremurile...mai tarziu Asimov si Arthur C Clark, dar preferatii mei sunt William Gibson-Neuromantul, Lumina virtuala, Johnny Mnemonic, filmul a fost o magarie, Frank Herbert-Dune, Ursula K LeGuin-Lumea lui Rocannon, Orson Scott Card-Jocul lui Ender, Vorbitor in numele mortilor, fratii Strugatki-Picnic la marginea drumului, Norman Spinrad-Masinaria rock'n'roll, Sebastian A. Corn-2484 Quirinal Ave., Poul Anderson-Operatiunea Haos, Patrula timpului, Coridoarele timpului, Roger Zelazny-Domn al Luminii, Nemuritorul, Walter Jon Williams-Supercablat, Robert Heinlein-Stea dubla, Infanteria stelara, A E Van Vogt, Philip K Dick, ah, sa n-o uit pe Kate Wilhelm-Unde candva suave pasari cantatoare-o carte superba!
Greg Egan, Richard Morgan(ai citit "Carbon Modificat"? - daca nu, te rog citeste-o) si o buna parte din autorii mentionati de tine
Iti recomand un scriitor extraordinar: Serge Brussolo.si unele din operele lui: Mancatorii de ziduri, Lacate carnivore, Cosmar de inchiriat (cartea asta te tine cu sufletul la gura mai tare ca orice film horror pe care l-ai vazut ).
Lecturá placutá
Una dintre cele mai interesante lucrari de gen mi s-a parut a fi Piknic la marginea drumului de fratii Strugatki. Originalitate, tensiune, dramatism, totul prezentat intr-un stil alert si accesibil.La fel de originala mi s-a parut Culoarea cazuta din cer de Lovecraft...
LisaJulie întreabă: