| Ruxiii a întrebat:

Funda + vot folositor +inteligent! Am gasit pe net un text in limba latina si nu prea inteleg mare lucru.Ma ajutati si pe mine?

"Tiberius, amico suo Anco salutem dat.Si tu vales, bene est, ego valeo. Tu a epistula me et meos parentes delectavit. Tu a consilia magno incantamento accipio. Ea magnam spem vitae debunt et nihil plus me turbabit.Bona nuntia de tua familia, de illis tuis litterariis praeceptionibus exspecto, quas ego i-am cognosco.Vale"

Eu am reusit sa-mi traduc o parte dar nu stiu sigur daca e bine pentru ca nu fac inca latina.Atat am reusit sa traduc : "Tiberius, ii transmite sanatate prietenului sau Ancus. Daca tu esti sanatos este bine; eu sunt sanatos. M-a incantat scrisoarea ta catre mine si parintii mei". E bine? :-s

Mai departe m-am blocat si pentru ca nu stiu ce inseamna "magno" si "magnam". Va roog muult ajutati-ma!

2 răspunsuri:
| daniel10vasilca a răspuns:

", Tiberius, când mântuirea de prietenul său de Ancus o dă Dacă eşti capabil, este bine cu, eu, de asemenea, sunt bine." O scrisoare de mine şi de părinţii mei, încântătoare. "O sfaturile de vrăji de mare, încât eu accept. Acest lucru ar fi trebuit să fi fost o mare speranţă de viaţă şi nimic nu va necazuri-mi mai multe. Mărfurile de ştiri despre dvs. familia lui, despre acei, ma uit pentru normele prevăzute literare dvs., pe care voi acum stiu. Adio "
Funda ? tongue

| daniel10vasilca a răspuns:

Mah imi dai funda?winking