Sfatul meu este sa încerci, n ai nimic de pierdut.In România sunt multe influente spaniole, te va ajuta mult pe viitor sa stii încă o limba!
Și româna, și spaniola sunt limbi romanice. De asta îți e foarte ușor să vorbești spaniolă. Părerea mea e că ți-e de folos să aprofundezi spaniola, pentru că este vorbită atât în Spania, cât și în America Latină. Succes!
Mda ce sa zic, esti foarte norocos! La mine e fix invers.
Sunt in Spania de cateva sapt, si nu prea stiu deloc, inca invat, dar mereu ma pierd cand vine vreunu imi vine sa o dau in engleza mereu, nu stiu de ce, dar stiu foarte bine engleza atat scris cat si citit insa spaniola inca sunt la inceput si trebuie sa o invat.intradevar nu e o limbra grea, pentru ca seamana si cu romana dar na pe eprcurs o sa o invat
Sunt limbi romanice, deci înrudite. Practic, s-ar putea să înțelegi în mod indirect peste 90% din vocabularul limbii spaniole pentru simplul motiv că ești vorbitor nativ de română.
Îți recomand să faci un curs aprofundat, ca să știi să o vorbești la un nivel mai elevat, pentru a avea avantaje pe piața de muncă. Cine știe, poate găsești un loc de muncă în America Latină sau în Spania, sau la vreo ambasadă din aceste țări.