Jules verne-ocolul pamantului in 80 de zile
e superba are tot ce vrei mister adrenalina dragoste aventura
e splendida!
Tatuajul negru(actiune) sau David Copperfield(destul de trist).(ti le recomand, depinde ce iti lace
Dincolo de Padurea Intunecata scrisa de Paul Stewart si Chris Riddell
Imi place pentru ca este o carte plina de aventura
Citeste o scurt "descrie" despre carte si afla de ce imi place:X
"Destinul tau se afla dincolo de Padurea Intunecata..."
Parasit dupa nastere in periculoasa Padure Intunecata, Twig este crescut de o familie de troli de padure. Intr-o noapte inghetata, Twig face ceea ce niciun alt trol de padure nu a mai facut vreodata: se abate de la carare.
Astfel incepe o aventura uimitoare, care il va purta pe Twig printr-o lume de cosmar, plina de goblini si vrajitoare-trog, salbaticiuni insetate de sange si copaci carnivori. O singura dorinta il mana pe Twig mai departe: aceea de a-si descoperi adevarata identitate si destinul...
"Minunat ilustrata (...) si scrisa cu un talent mai mult decat obisnuit." The Sunday Times
"O poveste fantastica, extraordinar de plina de imaginatie." Literary Review Fundaaaaaa?:X
Eu iti recomand diversitatea.E bine sa citesti si carti culte(recomand Jane Austen,Tolstoi,Shakespeare,Bram Stoker) dar si carti noi,SF(recomand Stephenie Meyer,Rochelle Mead,Paulo Coelho),de filosofie(Emil Cioran,Spinoza,Paul Goma), politiste(seria neagra)deoarece daca ai sa citesti foarte diversificat ai sa-ti formezi o baza si ai sa realizezi ce fel de carti iti plac si tecaracterizeaza mai mult, cu alte cuvinte ai sa te intelegi mai bine.Ti-am exemplificat autorii mei preferati deoarece stunt complecsi in genul de carti pe care le scriu.Crede-ma,sunt o mare fana a literaturii de multe feluri.In speranta ca ti-am putut fi de ajutor iti urez o zi buna si lectura placuta.
Cartea mea preferată este „Pe culmile disperării" de E.Cioran.
Este o carte ușor de înțeles, dar în același timp dificilă dacă nu cunoști câteva noțiuni de filosofie.
Tema cărții este suferința și tristețea, lucruri ce ne duc cu gândul la pesimismul lui Cioran care amintea mereu despre dragostea lui față de neant,„deșert" și „iremediabila solitudine".
Am citit mai multe cărți scrise de el, și am ajuns la concluzia că disprețuia viața datorită faptului că a trecut prin multe momente critice de-a lungul vieții, ajungând astfel să fie obsedat de ideea morții.
De ce îmi place cum scrie Emil Cioran? Pentru că avea dreptate: „Despre viață nu se poate scrie decât cu un toc înmuiat în lacrimi."
Îți recomand cu căldură cărțile „Pe culmile disperării"și „Silogismele Maladiei".
Lectură plăcută!
Toate cartile au sclipire educationala! Pot ajuta in mintea noastra! mie imi plac toate pentru ca din fiecare ccarte aflam ceva folositor sau impresionant in viata de zi cu zi nu am o carte preferata si daca ar fi sa aleg le'as alege pe toate! Multumesc ca miai dta ocazia sa arat ce pot si ce inseamna cartea pentru om! E o pura fantezie care te va duce la cel mai inalt grad! Sincer sunt de părere că cartea e cea mai importantă adică dacă nu învățam nu trăiam așa de bine. Fundit'saa?