| IIIIIIIIIIIII a întrebat:

Heei.
Care sunt instrumentele necesare pentru a faceun portret(in creion) cu umbre si cu tot?
Adica am auzit ca in afara de creion si radiera unii folosesc ceva numit "creion de intins" (care sincer nu stiu ce inseamna), carbune si alte lucruri...
Dau funda cui imi explica!
Multumesc.

Răspuns Câştigător
| MalleusMaleficarum a răspuns:

Nu te complica, sincer îţi spun.
Dacă nu ai experienţă cu grafitul sau alte materiale mai complexe rămâi la clasicele creioane şi radieră.
Însă:
- creioanele trebuie să fie B-uri (B, 2B, 2B... 8B) deoarece alea sunt cele mai bune.
- valoraţia (haşura) să se facă doar prin linii foarte apropiate unele de altele, nu măzgăleli îmbâcsite şi împuţite (Ex. după ce ai haşurat să ştergi cu un şerveţel, degetul etc. - NU face asta!).
- pentru valoraţie să se ţină cont de suprafaţă; dacă o aplici pe obraji ţine cont că aceştia au un volum, la fel şi nasul, buzele etc.
- Poţi să foloseşti linii pe diagonală, încrucişate, etc.
- Ţine cont de locul de unde vine lumina; îţi sugerez să desenezi un soare micuţ într-un colţ al paginii doar pentru a te ghida, să nu faci umbră peste tot, chiar şi acolo unde ar trebui să fie lumină;
- Poţi să cauţi pe net diverse portrete în creion să te ghideze.
Cam astea ar fi cele câteva sfaturi pe care îmi permit, umil să ţi le dau.

| IIIIIIIIIIIII explică (pentru MalleusMaleficarum):

Multumesc mult!
Raspunsul tau chiar m-a ajutat!
Stiam ca creioanele trebuie sa fie B, 2B... pentru ca si eu am un 8B. big grin
Si este chiar foarte bun, dupa cum ai spus si tu.
Multumesc mult inca o data!

| Chillcs a răspuns (pentru MalleusMaleficarum):

De ce sa nu traga umbrele cu degetul dupa creion? eu asa fac si imi ies bine

| MalleusMaleficarum a răspuns (pentru Chillcs):

Pentru că iese desenul îmbâcsit, împuţit şi nu aşa se face.
Învaţă să valorezi doar cu linii, doar cu haşură.

| Chillcs a răspuns (pentru MalleusMaleficarum):

Pai cate odata este nevoie de o umbra foarte subtire si nu prea se poate reda din creion. Asa cu degetul pui exact cantitatea de care este nevoie

| MalleusMaleficarum a răspuns (pentru Chillcs):

...no.

6 răspunsuri:
| 22Walid22 a răspuns:

Pai poti mai bine in carbune iti iese foarte bine si tot asa ca Malleus sa nu gresesti la valoratie si dupa ce faci in carbune dai cu fixativ ca sa nu se ia...