Pai la mate poti "invata" teoria (pentru a intelege enuntul problemei, exercitiului) si sa reiei exercitiile din clasa, sa-ti faci temele si exercitii in plus . Mie imi este mai usor sa rezolv probleme la fizica decat la mate.La fizica invat teoria, dar cel mai importatant invat formulele care te ajuta in rezolvarea problemelor. Daca nu stii formulele automat nu vei stii si problemele.e ca si cum ai incerca sa traduci din engleza in romana dar tu nu stii traducerea cuvintelor.
Daca esti vaza sau varza( cred ca la asta te refereai ) pana sa ajungi sa faci probleme la matematica si fizica usor trebuie sa le acorzi destul timp pana te ridici la un anumit nivel. Nu e ca la limbi sa inveti cuvintele, dupa cum ti-ai dat si tu sesama ai nevoie de mult exercitiu.Fi atenta la ore, intreaba profesorul daca nu ai inteles fara nici o grija si lucreaza foarte multe exercitii.Incepe cu baza si ia-ti carti cu MODELE DE PROBLEME REZOLVATE sau fa meditatie(la fizica eu nu te sfatuiesc neaparat pentru ca nu este chiar ca la metematica, dar poti reusi la ambele si fara daca intr-adevar vrei).E important sa inveti formulele si teoria pentru ca te ajuta foerte mult sa intelegi cerinta problemei, sa te gandesti la posibilele formule ce apar si automat iti dai seama cam la ce se rezuma.Inca un lucru : nu trebuie sa lucrezi nu stiu cate probleme, doar sa intelegi cum se fac si sa gandesti logic. Poti face cateva de un anumit timp pana ce pricepi si apoi treci la alt tip.Matematica si fizica sunt stiinte exacte, nu trebuie sa tocesti.
Sper ca te-am ajutat.Bafta!
Sa invetzi fiecare tema la timp si sa rezolvi cit mai des probleme...depinde de ce clasa esti, daca estia 6 sau 7 invata bine pe urma temele se complica si o sa-ti fie ft greu.baza e cel mai principal... funda?