| Lindaaa a întrebat:

Hei...
este o sculpura pe care trebuie sa o comentez la l.romana de auguste rodin catedrala..http://www.trilulilu.ro/imagini-arta-cultura/auguste-rod in-catedrala
cine ma ajuta

Răspuns Câştigător
| Alexandra6 a răspuns:

Dintre toate operele sale, îmi stãruie în minte una, intitulatã ''Catedrala'', sculptatã în 1909, care înfãþiºeazã douã mîini, într-o încercare de împletire, de împreunare, ca si cum s-ar pregãti de rugãciune, dar asta la prima vedere.
Dacã te uiti mai atent, însã, observi cã este una si aceeasi mînã, dreapta, cu sigurantã, în douã pozitii diametral opuse, ca într-o rotatie, astfel încît dã impresia cã ar fi douã mîini diferite.
Mã intrigã mult aceastã piesã, prin ceea ce a vrut sã semnifice ea, mai ales cã titlul pare sã fie un mesaj cu un conþinut religios...
Am încercat sã îmi explic într-un fel simbolistica acestei lucrãri, prin aceea cã ea sugereazã mînã dreaptã a lui Dumnezeu aflatã în miºcare, urmãrind, prin rotaþie suprafaþa Pãmîntului ºi exprimînd urmãtoarele cuvinte biblice:
''Pãmîntul, cu tot ce este pe el, aparþine lui Dumnezeu''.
Sunt foarte interesatã ºi de alte opinii privitoare la semnificaþia acestei opere.

0 răspunsuri:
Întrebări similare