| Lindaaa a întrebat:

Hei! spuneti-mi si mie niste texte scrise legate de delfini plus autor!
Dau fundita! mersi

Răspuns Câştigător
| Hardy2000 a răspuns:

Intr-o frumoasa zi de vara, marea era calma si pescarusii zburau vioi in cautarea hranei. Singurele valuri erau cele facute de frumosul velier care taia apele. Panzele sale imense se unduiau sub bataia vantului impingand vasul cu multa eleganta.

Pe velier calatorea o maimuta care era intotdeauna insotita de un papagal verde. Maimuta obisnuia sa stea la prova vasului si sa salute toate pasarile pe care le vedea. Deodata, vremea se schimba, cerul intreg se innora si izbucni o puternica furtuna. Valuri gigantice incepura sa zdruncine velierul si capitanul nu mai putu sa controleze nava.

Velierul se rupse in doua si toti marinarii cazura in apa. Din fericire, naufragiul se produse langa coasta. Cand delfinii aflara cele intamplate, se dusera sa ajute.

Unul dintre delfini prinse maimuta si papagalul ei, crezand ca era o fiinta umana, atat de mult semana! Pentru ca maimuta sa nu se sperie, delfinul ii vorbi si o intreba de unde era.

Maimuta vru sa faca pe importanta si ii raspunse ca era din Atena.

- Trebuie sa stii ca ai salvat pe unul dintre personajele cele mai cunoscute din Grecia, adauga. In orice caz, daca vreodata vei avea nevoie de o favoare, sa nu eziti sa ma cauti.

Delfinul fu foarte surprins si vru sa o salute asa cum se cuvine, dar ce surpriza avu cand intoarse capul si vazu ca pasagerul sau nu era un om, ci o maimuta! Ce pacaleala! Delfinul se simti inselat si, foarte suparat, ii spuse maimutei:

- Nu-mi pasa ca est maimuta, dar m-a deranjat foarte mult faptul ca nu mi-ai spus adevarul. Nu-mi place sa fiu pacalit. Asa ca, drept pedeapsa pentru compartamentul tau urat, te voi duce inapoi in locul in care te-am gasit. Sa ramai acolo, in mare!

Delfinul dadu din coada si o arunca in apa. Maimuta fu nevoita sa inoate pana la mal cu mare efort pentru a nu se ineca si, desi tarziu, isi dadu seama de greseala sa.

Dar meritase lectia primita si nu mai minti niciodata.

Funda?