Atunci citește-o integral și fă-i tu rezumatul, dacă e prea lungă. Cum ți se pare oferta? : )
Pune mâna pe carte și citește ce îți trebuie și ce ai nevoie. Mai lasă călăritul facebook-ului și jocurile proaste.
Să fii un adolescent liber... Nu există așa ceva. Mai ai răbdare.
Ai să crești mai mare și multe se vor mai simplifica, dar până atunci, taci și îndură și fă-ți datoria de elev.
Îți imaginezi că nimeni n-o să se apuce să citească pentru tine toată cartea aia, nu? Dacă nu îți imaginezi, ar fi bine să începi să o faci.
Realitatea nu e veselă mereu și nu întotdeauna e pe vrute. Ar fi foarte bine dacă ai putea să înțelegi asta repede.
Și ce ți-a dat ție profesoara de română, nu e chiar atât de nasol. Ce e nasol, e că ție nu îți place să citești. Și asta ți se trage din familie, probabil. Știu că e mișto să ieși afară și să te joci, mai ales că e vară și te așteaptă și ceilalți copii, dar... uite că pur și simplu chiar e nevoie să faci tu anumite lucruri, pentru că nu le poate face altcineva în locul tău.
Pe urmă, ai să pupi și timp liber și jocuri și tot ce mai vrei tu.
Citește câte puțin, că nu te aleargă nimeni. Ai citit vreodată la baie? Pentru asta trebuie să iubești cărțile. Și după cum pui problema... : )
Ia-le ușor. Nu te grăbi foarte tare. Și dacă trebuie să citești, atunci citește. Curaj și răbdare. Că n-o să îți dea numai Sadoveanu la școală : )
Oh, da... e asa de lunga imposibil de citit intr-o vacanta.
Cum crezi ca o sa intelegi ceva daca vrei sa citesti doar unele capitole?
De fapt, nevermind bafta, poate gasesti vreun referat/recenzie/fraier care sa iti povesteasca!
Chiar contează când trebuie să-l citeşti? Important e s-o faci, e mai bine dacă îl citeşti în vara asta, vei avea mai mult timp pentru a înţelege şi analiza romanul cu toată simbolistica sa, având în vedere faptul că sigur o să ai nevoie de el şi în clasele mai mari, fiind o operă cunoscută şi importantă.
Se studiaza romanul baltagul nu primul sau al doilea capitol si cum crezi ca poti intelege o carte fara sa o citesti pe toata?
Dacă nu citeşti, o să rămâi nu numai incultă, dar şi analfabetă. Tu eşti aproape clasa a VII-a şi nu ştii să scrii corect? Ce Dumnezeului, ştii să foloseşti internetul, dar nu ştii să formulezi o propoziţie logică? Să-ţi fie ruşine, faci noua generaţie de ruşine, şi tu, şi toţi ceilalţi ca tine.
Avem promovabilitate de peste 60% la examenul de bacalaureat? Ce mai conteaza acum daca elevii romani nu sunt in stare sa se exprime corect?!
Pacat de saracii parinti care muncesc zi si noapte sa trimita la scoala asemenea copii...
Draga sa stii caci am citit-o inainte de ati pune intrebarea, voiam doar sa stiu ce capitol se studiaza ca sa stiu sa ma pregatesc inainte sa fac si eu rezumatul... Doamne ce sariti asa la mine cu gura... cat de rautaciosi puteti fi
lory5598 întreabă:
Emamuresan întreabă: